Breaking News

Kurtulan Rus pilot konuştu

Suriye sınırında dün Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağının kurtulan pilotu, 'Kendimi iyi hissediyorum' dedi. Pilot, Rus televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın Suriye tarafındayken ve uyarılmadan vurulduğunu iddia etti.

Suriye sınırında dün Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağının kurtulan pilotu, Russia Today muhabiri Roman Kosarev'e konuştu. Lazkiye'deki Rus hava üssünde sağlık kontrolünden geçen pilot, kendini iyi hissettiğini söyledi.
Russia Today'e konuşan Rus pilot Konstantin Murahtin, uçağın Türkiye hava sahasına girmediğini ve vurulmadan önce herhangi bir şekilde uyarılmadığını iddia etti.

Pilot Rus Televizyonuna Konuştu
Rusya'nın Rossiya 1 kanalına konuşan Murahtin, "Hava sahasını bir saniyeliğine bile ihlal etmiş olmamız mümkün değil. Açık bir havada, 6 bin metre irtifada uçuyorduk ve tüm uçuş boyunca uçağın kontrolü bendeydi" ifadelerini kullandı.
Kosarev, "Pilot hava üssüne gece yarısı getirildi. Birbirimizi kahvaltıda gördük. En azından dış görünüşte iyi gözüküyor. Doktorlar sağlığının tehlikede olmadığını söyledi" ifadesini kullandı. Pilot, 12 saatlik kurtarma operasyonun ardından üsse getirilmişti. 

No comments