Breaking News

Nusra Cephesi Şeyh Maksud'ta 9 sivili katletti

El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra teröristlerinin Salı günü (dün) Kuzey Suriye’nin Halep şehri Kürt mahallesi Şeyh Maksud’u bombaladıkları bildirildi.


Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgilere göre El Nusra teröristleri bombalamanın ardından bölgeyi ablukaya aldılar.
Bölgedeki kaynaklar Nusra Cephesi teröristlerinin Salı akşamı Şeyh Maksut mahallesini onlarca havan ve cehennem toplarıyla döverek mahallede ilerlemeye çalıştıklarını belirttiler.
Saldırı neticesinde mahallede aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 9 sivilin yaşamını yitirdiğini, mahalledeki bir çok binanın hasar gördüğünü ifade eden kaynaklar, saldırı sonrası Nusra teröristlerinin Şukuf ve Kastillo yollarını keserek mahalleyi abluka altına aldığını belirttiler.
Halk Savunma Birlikleri (YPG) bölgede Nusra Cephesi teröristlerinin ilerleyişini durdurmaya çalışıyor. Nusra Cephesi müteakip zamanlarda Şeyh Maksud’a yönelik benzeri saldırılar gerçekleştirmişti.
Nusra Cephesi’nin Afrin’deki saldırısında 5 terörist öldürüldü
Yanısıra Salı günü Nusra Cephesi teröristleri Afrin’in batı kırsalında,  Şirawa ilçesine bağlı Kürt nüfusun çoğunlukta bulunduğu Basufan köyüne yönelik bir saldırı düzenlediği öğrenildi. Saldırı sonrası Kürt güçleriyle Nusra teröristleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
Nusra Cephesi’nin çok fazla sayıda terörist ile gerçekleştirdiği saldırıda ağır silahlar kullandığını belirten görgü kaynakları, yaşanan çatışmalarda en az 5 Nusra teröristinin YPG güçleri tarafından öldürüldüğünü ifade ettiler.
Çatışmalarda Kürt güçlerinin Nusra Cephesi’ne ait bir Doçka makineli tüfeği imha eddikleri ve çatışmanın Salı gece yarısına kadar sürdüğü de gelen bilgiler arasında.
Haseke’nin doğu ve güney kırsalında çatışmalar sürüyor
Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile IŞİD teröristleri arasında Haseke’nin güney kırsalında bulanan Karama bölgesi ve çevresinde çatışmalar devam ediyor.
Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının IŞİD kontrolü altındaki bölgeleri bombardımanı esnasında Arişe bölgesine giden yolda bir adam ile oğlunun öldüğü öğrenildi.
Hol kasabası yakınlarındaki Nzila köyü civarında mayın patlaması sonucu ise bir çocuk ölürken iki çocuğun da yaralandığı öğrenildi. 

No comments