Breaking News

HPG: Türk ordusunun saldırıları devam ediyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla güçlerinin Gabar’da Türk ordusuna karşı iki koldan eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.
HPG Basın İrtibat Merkezi,yazılı bir açıklama yayımlayarak  gerillaların Mardin’in Dargeçit ilçesinde akrep tipi bir zırhlı aracı darbelediği belirtildi.
Açıklamada, gerillaların Mardin’in Dargeçit ilçesinde akrep tipi bir zırhlı aracı darbelediği belirtildi.
Türk ordusunun Bitlis’te başlattığı operasyona ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, Medya Savunma Alanlarına yönelik bombardımanın da devam ettiğini açıkladı.
Gabar’da  4 asker öldürüldü
HPG Basın İrtibat Merkezi,  24 Kasım günü saat 11.00’de Botan’ın Gabar alanına bağlı Şerefiyê tepesinde bulunan askerlere yönelik gerilla güçlerinin 2 ayrı koldan eylem gerçekleştirdğini duyurdu.
Eyleme ilişkin şu bilgiler verildi;
‘’1. kolda askerlerin etkili vurulması ile 2 asker öldürülürken; 2.kol da bir mevzi hedef alınarak vurulmuş ve 2 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TRT Gabar ve Dara karakolları; eylem alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Şoreş Botan (Nuri Akalın) yoldaşımızın anısına gerçekleştirilmiştir.’’
24 Kasım günü saat 19.30’da Mardin’in Dargeçit ilçe merkezinde bir  gerilla timinin Kobra tipi bir zırhlı araca yönelik eylem gerçekleştirdiğini belirten BİM, zırhlı aracın darbelendiğini, ancak ölü ve yaralı sayısının netleştirilemediğini belirtti. Eylemden sonra gerilla timinin üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaştığı aktarıldı.
Bitlis’te operasyon
Açıklamanın devamında, Türk ordusunun Bitlis’te başlattığı operasyona ilişkin şu bilgiler verildi;
‘’24 Kasım günü saat 03.00’de Bitlis’in Şehit Mizgin alanına yönelik TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda TC ordusu Hulek köyü ve yamacı, Gırê Berana, Sırtı Hemkoka ve Sırtê İnin alanlarında konumlayarak bölge halkının evlerine baskın düzenlemiştir. TC ordusu Garzan Şehitliği’nde bulunan cami ve halkın nöbet tuttuğu çadırları da yakmıştır. Operasyon aynı gün saat 16.30’de geri çekilirken, arazide gizli birliklerini konumlandırmıştır.’’
HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların 24 Kasım günü saat 10.00 – 10.30 arasında, Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdiklerini aktardı.
BİM açıklamasında, ‘’gerçekleştirilen eylemde karakol binası hedef alınarak vurulmuş ve karakol binasında hasarlar meydana gelmiştir. Eylemden sonra Bilican karakolu; Şehit Colemerg ve Şehit Baran tepesi yamaçlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır’’ denildi.
Siverek’te bir polis öldü
Açıklamada, 23 Kasım günü saat 18.30’da Urfa’nın Siverek ilçe merkezi girişinde bulunan çimento fabrikası yakınlarında devriye gezen bir polis aracına yönelik bir gerilla birimi tarafından eylem gerçekleştirildiği, bir polisin öldüğünü, bir polisin ise ağır yaralandığı belirtildi.
Gerçekleştirilen bu eylemin Nusaybin’deki saldırılara karşı yapıldığı vurgulandı.
Açıklamada, eylemden sonra Gerilla birimimiz üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaştığı bilgisi de yer aldı.
Açıklamada, YJA STAR güçlerinin Nusaybin’de gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin ise şu bilgiler paylaşıldı:
‘’23 Kasım günü saat 16.00’da YJA Star güçlerimize bağlı bir Gerilla birimimiz Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Gurinê karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir asker suikast edilerek öldürülürken; karakol içerisinde bulunan bir A4 mevzisi de etkili bir şekilde vurularak imha edilmiş ve  burada da 2 asker öldürülmüştür. Aynı zamanda karakol binası da etkili bir şekilde vurulurken, askerlerin karşı ateşi ile kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Eylemden sonra karakol kendi çevresini tanklarla bombalamıştır. Gerilla birimimiz ise üs alanlarına sağlam bir şekilde geri çekilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem Nusaybin’deki saldırılara karşı yapılmıştır.’’
MEDYA SAVUNMA ALANLARINA YÖNELİK BOMBARDIMAN
HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanlarına yönelik devam eden bombardımana ilişkin de şu detayları açıkladı.
‘’24 Kasım günü saat 16.00 – 18.00 arasında TC ordusu savaş uçakları; Medya Savunma alanlarımızdan Garê alanına bağlı Bulofa ve Şerane köyü üstü çevresini bombalamıştır. Aynı saatler arasında savaş uçakları Zap suyu etrafını da bombalamıştır.
*24 Kasım günü saat 06.00 – 07.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu; Erbiş köyü, Sêvê köyü, Dola Kınyanış, Zêvê köyü, Haydara köyü, Tepê Alişêr yamacını ve Şehit Colemerg tepesi alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
*24 Kasım günü saat 14.00 – 15.30 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Elemun karakolu; Şehit Dilber alanını, saat 14.00 – 15.00 arasında Aruş karakolu; Kuroşino tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.
*24 Kasım günü saat 13.30 ile 25 Kasım günü(bugün) saat 06.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi, 25 Kasım günü saat 02.00 – 04.00 arasında Metina alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
*24 Kasım günü saat 14.00 – 17.00 arasında Zap bölgesi, 23 Kasım günü saat 17.00 – 23.00 arasında Bitlis’e bağlı Şehit Mizgin, Geliyê İpek ve Şehit Cuma alanları üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.’’

No comments