Breaking News

IŞİD'in tehdit ettiği 60 ülke

IŞİD terör örgütü yayınladığı yeni bir video mesajla yeryüzündeki onlarca ülkeyi 129 insanın acımasızca katledildiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlediği katliam benzeri ölümcül saldırılar düzenlemekle tehdit etti.

IŞİD yeni yayınlanan Hollywood izleri taşıyan videoda, aralarında Latin Amerika ülkesi Meksika’nın da bulunduğu 60 ülkede saldırılar gerçekleştireceği tehdidinde bulunuyor.
Video görüntülerinde tehdit edilen ülkelere ait bayrakların resmi görüntüleniyor. Görüntülerde Suriye’nin ünlü Palmyra antik kentinin tahrip edilmiş görüntüleri de bulunuyor.
Videoda, Ebu Bekir El Bağdadi önderliğindeki Hilafet devletinin 16 Mayıs 1916 tarihinde İngiltere ve Fransa arasında yapılan ve Osmanlı Devleti'nin Orta Doğu topraklarının paylaşılmasını öngören Sykes-Picot antlaşmasıyla çizilen Orta-Doğu sınırlarının yok edildiği belirtiliyor.
Videoda konuşan sözcü, sözde Halifeliğin yaşam bulduğunu ve genişlemesini sürdürdüğünü tekrar ediyor.
19 Şubat’da ABD, Suriye ve Irak’ta IŞİD karşıtı savaşa destek veren tüm Koalisyon ülkelerini barındıran bir liste yayınladı. Meksika bu listede bulunan yegane Latin Amerikalı ülke olduğundan örgüt hedef listesini yayınladığı ülkeler arasına Meksika’yı da bu nedenle yazdı.
Videodaki bildirimlerde örgütün yeryüzünün her yerinde çeşitli etnik kimliklere sahip sempatizanı ve destekçisi olduğu vurgulanıyor.
Savaşın alevleri … ölüm tepelerinde” başlığı altında anti-IŞİD Koalisyonuna katılan tüm ülkeleri tehdit eden örgüt “Halifeliklerinin Belçika’dan 8 kat, Katar’dan 30 kat daha büyük olduğuna” dikkat çekiyor.
​“Vakit Yok” başlığı altında ise Ebu Bekir El Bağdadi’nin kuralları altında binlerce çocuğun gelecekte halifeliğin yayılması için hazırlandığı ifade ediliyor.
IŞİD, bu videoda istatistiki olarak ABD’nin Irak ve Afganistan’da yenilgiye uğratıldığını gösteriyor ve 2012 yılındaki bir rapora atıfta bulunarak, 65.000 savaşçısının her yıl “intihar saldırısı” düzenleyeceklerini belirtiyor.
 Bu IŞİD’in bir hafta içinde yayınladığı ikinci video. İlk video “Size geliyoruz” taahhüdünü içermekteydi. Video İngilizceye çevrilen Kur’an ayetleri ile sona eriyor.
Videoda IŞİD’in tehdit ettiği ülkeler şunlar:
ABD, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Bosna Hersek, Danimarka, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Estonya, Fas, Fransa, Finlandiya, Irak, İrlanda, Macaristan, Meksika, Moldova, Malta, Hollanda, Yeni Zelanda, Romanya, Lübnan, Kosova, Güney Kore, Kuveyt, İspanya, İran, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Lüksemburg, Mısır, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Suudi Arabistan, Suriye, Slovakya, Litvanya, Makedonya, Tayvan, Türkiye, Tunus, Umman, Ukrayna, Ürdün, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan

No comments