Breaking News

Putin’den “Teröristlerle flört eden ülkeler”e uyarı

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Putin le Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Moskova’da görüştü. ana konusu düşürülen Rus uçağı, çeteleri destekleyen ülkeler ve DAIŞ’a karşı mücadele oluşturduğu görüşmede Putin, Bazı ülkelerin teröristlerle flört ederek çıkarları uğruna onlardan yararlanma çabaları, aleyhlerine dönecektir” dedi.
Rusya’yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da görüştü.
Görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasında, ‘Paris ve Rus uçağına yönelik terörist saldırılardan sorumlu kişilerin bulunması ve cezalandırılması konusunda müttehit oldukları’ belirtildi.
Putin, görüşmede teröre karşı mücadele konusuna öncelik verildiğini belirterek her iki ülkenin Paris ve Rus uçağı saldırılarından sorumlu kişileri bulup cezalandırma niyetinde olduğunu söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus Su-24 tipi savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesini ihanet olarak değerlendirirken, Türkiye’nin Rus uçağı olduğunu bilmedikleri yönündeki açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Suriye’den çetelerin işgali altındaki bölgelerden Türkiye’ye günlük olarak petrol sevkiyatının olduğuna dikkat çeken Putin, Türkiye’nin çetelerden petrol alımına son vermesi gerektiğini kaydederek “O petrol paralarında bizim pilotlarımızın ve Paris’te ölenlerin kanları var” dedi.
Putin, Bazı ülkelerin teröristlerle flört ederek çıkarları uğruna onlardan yararlanma çabaları, aleyhlerine dönecektir” diyerek Rusya ve Fransa’nın “terörle” mücadele alanında ortak çalışmaları güçlendirme ve bilgi değişimini artırma konusunda anlaştıklarını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Fransa’nın DAIŞ’ın yok edilmesi çalışmalarına daha etkili bir şekilde katılabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “teröre” karşı mücadelede Rusya ve Fransa’nın birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
Rusya ve Fransa’nın DAIŞ’a yönelik hava operasyonlarını koordine edeceğini vurgulayan Hollande, “Suriye’de teröre karşı mücadele çerçevesinde bilgi değişimini artırma konusunda anlaştık” dedi.
(aç)
ANHA
 
 

No comments