Breaking News

Meryemin köyü çetelerden temizlendi

EFRÎN – DAIŞ, El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerinin dün gece ittifak halinde Efrîn’e bağlı Meryemîn köyüne düzenlediği saldırı şiddetli çatışmalar ardından YPG, Meryemîn köyünü tümden çetelerden temizledi.
Ezaz bölgesinde Ceyş El-Suwar güçleri karşısında ağır kayıplar veren DAIŞ, El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri, ceyş El-Suwar’la çatışma bahanesiyle dün gece ittifak halinde Efrîn bölgesine saldırı düzenledi.
ANHA muhabirleri, El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çeteleri organize bir şekilde dün gece Efrîn’e bağlı Meryemîn ve Anab köyleri iile ezaz’a bağlı Kiştear köyü ve Faysal değrmenine saldırdığını bildirdi.
Çatışamlarda Meryemîn köyüne giren çeteler, dün geceden beri süren şiddetli çatışmalar sonucunda bugün saat 12.20 dolaylarında YPG güçleri tarafından köyden temizlendi.
Muhabirler, yoğun geçen ve onlarca çete üyesinin öldürüldüğü çatışmalarda çetelere ait çok sayıda cephane ve silahın yanısıra birçok çete cenazesinin de YPG savaşçılarının eline geçtiğini belirtti.
Çetelerden temizlenen Meryemîn köyü etrafında halen çok şiddetli açtışmalar yaşanmaya devam ediyor.
YPG Efrîn komutanlığı sözcüsü Firat Xelîl ise, kısa süre önce yaptığı açıklamada, çetelerin dün gece Efrîn’e bağlı Meryemîn ve Anab köylerine saldırdığını, Efrîn kantonu ile Ezaz kenti arasında Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) ve El-Nusra, Ehrar El-Şam çeteleri arasında yaşanan çatışmaların çetelerce Efrîn bölgesine sıçratılmak istendiğni ve yaşanan çatışmalarda 4 çete üyesinin YPG güçlerince sağ yakalandığını duyurmuştu.
(ekip/aç)
ANHA

No comments