Breaking News

HPG gerillalarından etkili eylemler

HABER MERKEZİ – HGP gerillaları, PKK’nin 37. Kuruluş yıl dönümün 27 Kasım gününde  Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan Şkêr, Serê Sevê, Tepe Ortê ve Girê karakollarına yönelik 4 koldan etkili eylem düzenledi. Eylemin ardından Türk ordusu ölü ve yaralıların Skorsky tipi helikopterlerle kaldırdı.
Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) 27 Kasım günü saat 12.00-12.30 arasında HPG gerillalarının Çukurca ilçesinde bulunan Şkêr, Serê Sevê, Tepê Ortê ve Gırê karakollarına yönelik 4 koldan bir eylem gerçekleştirildiğini belirtti.
HPG BİM’in açıklaması şöyle: “Güçlerimiz Şkêr karakolunun; binası, nizamiyesi, tank mevziisi ile 2 mevziiyi ve karakol bahçesinde bulanan konteynırı etkili bir şekilde vurmuştur. Burada ölü ve yaralıları olurken sayı tam netleştirilememiştir. 2. Kol Serê Sevê karakolunu ve bahçesinde bulunan konteynırı, 3. Kol Tepê Ortê karakolunun tank mevziisini ve kulesini vurmuştur. Her iki kolda da bir ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. 4. Kol ise Gırê karakolunu etkili bir şekilde vurmuş burada 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterlerle kaldırmıştır. Eylem sonrası TC ordusu saat 16.30’a kadar Latê Kewa ve Dıtaza köyü alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Önderliğimizin üzerinde uygulanan tecrit, partimizin kuruluş yıldönümü ve son süreçte şehit düşen yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.
25 Kasım günü saat 15.45’te güçlerimiz Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Golê köyünde bulunan karakola bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve bir asker öldürülmüştür. Bu eylem Nusaybin’de halkın direnişini anısına yapılmıştır.
27 Kasım günü saat 07.30 – 08.00 arasında gerilla güçlerimiz Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanı sınır hattında bulunan Aruş karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
27 Kasım günü saat 14.00 – 14.30 arasında Gerilla güçlerimiz Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanı sınırında bulunan Şehit Rahime tepesi çevresinde konumlanan TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiş ve 2 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu Şehit Afad tepesi ve Dola Şehit Rahime mıntıkasını obüs ve havanlarla bombalamıştır.”

No comments