Breaking News

YPJ sözcüsü: YPJ enternasyonalist bir güçtür

HABER MERKEZİ – YPJ Resmi Sözcüsü Nesrin Abdullah, YPJ’nin dünya kadınlarının savunma gücü olduğunu belirterek, kadınların YPJ’ye sahip çıkmasını söyledi.
YPJ Resmi Sözcüsü Nesrin Abdullah Süyemaniye’de Kürdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK) tarafından 25 kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla organize edilen seminerin konuğu oldu. Abdullah, YPJ öncülüğünde Rojava kadınlarının Kürdistan’da askeri ve siyasi açıdan öcülük düzeyine dikkat çektiği konuşmasında, YPJ’nin iktidar odaklarının işgal planları karşı direnerek barışçıl ve halkın hizmetlerini esas alan bir güç olduğunu gösterdiğini kaydetti.
Nesrin Abdullah konuşmasının devamında; “kadın eğitimi önemli bir konudur. İdeolojisiz yürütülen savaş insanı robotlaştırır. Bizim için mekanikleşmiş bir kişiliğin savaş yürütmesine ihtiyaç yoktur. Bu yüzden eğitimlere önemle yaklaşıyoruz. Onlarca askeri akademimiz mevcut. Bu akademilerde kadınlar askeri, ideolojik ve felsefik olarak yoğunlaştırılıyor” dedi.
‘YPJ tüm kadınların savunma gücüdür’
Nesrin Abdullah; “YPJ sadece Kürdistani bir güç olmayı ifade etmiyor. Her ne kadar Kürtlerin öncülüğünü çektiği askeri bir güç olsa da YPJ enternasyonalist bir güç olmayı ifade ediyor. Birçok ulustan kişileri bünyesinde barındırıyor. YPJ’nin dünya kadınlarının savunma gücüdür. Tüm kadınların YPJ’ye sahip çıkması gerekiyor.
(ad)

No comments