Breaking News

Ceyş El-Suwar: 2 Nusra çetesi öldürüldü

HABER MERKEZİ – Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu)  akşam saatlerinde Ezaz bölgesinde ikinci kez saldırı düzenleyen El-Nusra çetesinin 2 üyesinin öldürüldüğünü belirterek, saldırıların provokasyon olduğunu söyledi.
Bugün saat 16.30 dolaylarında El-Nusra ve Ehrar El-Şam çeteleri Halep-Ezaz anayolu üzerindeki Faysal değirmeni bölgesindeki Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu)  güçlerine saldırdı.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ceyş El-Suwar, yaşanan çatışmalarda 2 El-Nusra çetesinin öldürüldüğünü duyurdu.
El-Nusra çetelerinin 2 gün aradan sonra yeniden güçlerine saldırdıklarını belirten Ceyş El-Suwar, ordularının adında karşılık vererek 2 çeteyi öldürdüğünü belirtti. Açıklamada, “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı altında El-Nusra çetelerince örgütlendirip yönetilen Marih Eylem Odası, 23 Kasım 2015’te Ezaz’ın batısı ile Halep’in kuzey kırsalından 48 saat içinde boşaltmamız yönünde güçlerimizi tehdit etmiştir” dedi.
Ceyş El-Suwar açıklamasında, “Güçlerimiz ÖSO’ya bağlı bazı gruplarla DAIŞ çetesine karşı Halep’in güney kırsalında operasyon başlatma hazırlıklarını sonuçlandırdığı bir sırada El-Nusra ve ona bağlı bazı çete grupları bu tür provokatif saldırılara başlamıştır. 2 gün önceki saldırılardan sonra bugün saat 16.00’da da ikinci kez güçlerimize saldırmıştır”denilerek saldırılar ‘DAIŞ çetesini korumaya yönelik provokasyon’ olarak nitelendirildi.
(ad)
ANHA

No comments