Breaking News

Şêxmeqsûd’ta yaşamını yitiren ve yaralananların isimleri netleşiyor

HALEP – AKP güdümlü El-Nusra birlikte hareket ettiği çete gruplarının havan toplarıyla Halep’in Şêxmeqsud mahallesine yönelik saldırıları sürerken, çete saldırıları sonucu 2 kişi çocuk yaşamını yitirdi, 60 kişi de yaralandı.
Bölgedeki ANHA muhabiri, AKP/Erdoğan destekli El-Nusra, Lîwaa El-Hrar Sûriya, komên Mûrad, Mihemed Fatih, komên Siltan Mihmed Fatih, Foc El-Ewel, Ehrar El-Şam, Feyleqa El-Şam ve Halep Fatihi Odası˝ adlı çetelerin bugün saat 14.30 dolaylarında Seken Kestelo bölgesinden Halep’in Şêxmeqsud mahallesine havan topları ve ağır silahlarla saldırdığını bildirdi.
Muhabirler, çete saldırısında tüpgazlardan yapılan patlayıcıların (Cehennem topu) da havan topu olarak kullanıldığını ve devam eden saldırılarda 2 kişi yaşamını yitirdi, içlerinde kadın ve çocuklarında olduğu 60 kişinin de yaralandığı aktardı.
Yaşamını yitirenlerden birinin Beşar Mûsa (12) adılı çocuk olduğu öğrenilirken, diğer çocuğun ismi öğrenilemedi.
Çetelerin mahalleye dönük saldırıları sonucu yaralananlar arasında isimleri tespit edilen kişiler ise şöyle:
˝Hesen Kastêl (14), Şiyar Ebdo (14), Şiyar Misto (32), Azad Kalo (30), Hele Salim (10), Beyan Salim (9), Rodîn Osman (10), Mihemed Osman (11), Ibrahîm Osman (6), Semîr Horo (33), Yasir Miqdad (10), Mihmed Miqdad (52),Narîn Hesîb Bêg (35), Ridwan Ize Dîn (9) ve Nûredîn Izedîn (17).˝
Tedavi altına alınan yaralılardan kiminin yaşamının kritik olduğu belirtilirken, yaşamını yitirenlerin artmasından endişe duyuluyor.
Muhabirlerin aktardığı bilgilere göre, çete saldırılarına karşılık veren YPG/YPJ güçlerinin çetelere ağır darbeler indirdiği belirtildi ve onlarca çete ölüsünün olduğu kaydedildi. Bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.
(ad)
ANHA

No comments