Breaking News

YPG: Çetelerin saldırı girişimi püskürtüldü

HABER MERKEZİ – YPG, Türk devletinin Zeytinlik noktasına ağır silahlarla saldırdığını belirtti. Çetelerin Kobani ve Şêx Meqsûd’ta saldırı düzenlediklerini güçlerinin anında müdahalesi ardından çıkan çatışmalarda bir çetenin öldürüldüğü ve çetelerin saldırıları püskürtüldü.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklma yaprak, 27 Kasım günü saat 14.30’da DAIŞ çetelerinin Cerablus kasabasının güneyindeki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyü çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini belirtti.
27 Kasım günü saat 17.30 sularında DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabasının güneyinde bir saldırı girişiminde bulunduğu aktarılan YPG açıklamasında, güçlerinin müdahalesi ardından alanda çetelerle kısa süreli bir çatışma yaşandığı, saldırı girişiminde bulunan çetelerin çatışma ardından alandan kaçmak zorunda kaldığına yer verildi.
Türk ordusunun saldırıları provokatif saldırıları devam ediyor
Türk ordusunun 24 Ekim günü YPG güçlerinin Kobanê sınır hattındaki mevziilerine yönelik başlattığı saldırılar devam ediyor.
YPG, 27 Kasım günü saat 17.00’da Türk Ordusu Girê Spî kasabasının batısında bulunan Zeytinlik noktasına yönelik A4 tipi silahlarla bir saldırı düzenlediğini belirtti.
Bir Nusra çetesi öldürüldü
27 Kasım günü El Nusra çeteleri Halep’in Şêx Meqsûd kasabası yakınlarında bulunan Pîno köyüne yönelik bir saldırı düzenlediği belirtilen YPG açıklamasında: “Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüş, saldırı düzenleyen çete üyeleri de alandan kaçmak zorunda kalmıştır” denildi.
(ad)
ANHA

No comments