Breaking News

YPG’li Argêş ve Zana toprağa verildi

DÊRIK – Hol operasyonlarında yaşamlarını yitiren YPG’li Argêş Arênêsto ve Zana Bagok Dêrik ve Girkê Legêli yurttaşlar tarafından Xebat Dêrik Şehitliğinde son yolculuklarında uğurlandı.
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından Hasekê’nin güney kırsalında DAIŞ çetelerine karşı başlatılan harekatta yaşamını yitiren YPG’li Arjîn Çekmek (Argêş Arênêsto) ve Sercan Ezurum’un (Zana Bagok) cenazeleri yüzlerce Dêrik ve Girkê Legêli yurttaşlar tarafından Dêrik hastanesi önünden alınarak oluşturulan cenaze konvoyu ile Xebat Dêrik Şehitliğinde toprağa verilmek üzere yola koyuldu.
Şehitliğe ulaşıldıktan sonra YPG/YPJ güçleri tarafından askeri bir tören düzenlendi. Askeri tören ardından YPG komutanlarından Hisên Şawîş bir konuşma yaparak şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.
Şawîş, QSD güçlerinin direniş cephelerindeki mücadelesini selamlayarak,
halkların saldırılara kendilerini ve topraklarını savunmasına değindi. Şawîş, Rojava devrim çıkarlarına aykırı çalışma yürütenleri de kınadı.
Cenaze meresiminde konuşma yapan PYD PM üyesi Hesen Koçer, “Suriye’dekurtarılan her bir toprak parçasına şehit vermişiz. Şehadet onurumuzun bir ayrılmaz bir parçasıdır. Şehitlerimiz sayesinde üzerimize yönelik çevrilen komplolar boşa çıkarıldı. Bizler şehitlerimizin çizgisinde demokratik Suriye’nin  inşası için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu temelde bir daha şehitlere bağlılık ve zafer sözümüzü yineliyoruz” dedi.
Konuşmalar ardından özgürlük savaşçılarının künyesi okunarak, şehadet belgeleri Dêrîk Şehit Aileleri Kurumu’na teslim edildi.
Her iki özgürlük savaşçısının cenazeleri “Şehîd Namirin” sloganları ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
(ad)
ANHA

No comments