Breaking News

Minbic’te halk DAIŞ’a karşı yürüdü

GIRÊ SPÎ – DAIŞ çetelerinin işgali altındaki Minbic kentinde halk kitlesel bir gösteriyle DAIŞ çetelerine tepki göstererek kentten çıkmalarını istedi.
ANHA muhabirlerinin Minbic’teki güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Halep’in kuzeydoğusunda yer alan Minbic kentinde yaşayan halk, DAIŞ’a karşı isyan ederek sokaklara çıktı. Dün gerçekleşen kitlesel gösteride halk çetelerin kentten çıkmasını istedi.
Kaynak, kitlesel gösteri sonrasında DAIŞ çetelerinin evlere baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlar arasında yüzleri açık ve görünür olduğu gerekçesiyle alıkonulan 50 kadının da bulunduğunu belirtti.
Çetelerin çok sıkıntılı bir süreç yaşadığını ve iç tasfiyeye başladıklarını aktaran kaynak, son 48 saat içinde bir çetenin Şerî Mahkeme olarak kullanılan yeri basarak 7 çete üyesini öldürdüğünü, öldürülen çetelerden birinin de Ebû Faris El-Tûnisî olduğunu kaydetti.
Daha önce araçlarla kent sokaklarında devriye gezen son dönemdeki korkudan kaynaklı olarak çeteler artık kent sokaklarında eskisi gibi güvenlik içinde gezemediği belirtilirken, çetelerin her gece evlere baskın düzenlediği ve kadın le erkekleri farklı bahanelerle kaçırdığı Minbic kentinin, saat 19.00’dan sonra “ölüm kenti” görünümüne büründüğü öğrenildi.
 (aç)
ANHA

No comments