Breaking News

Halep'te 5 sivil katledildi

HALEP –Halep kentinin bir çok mahallesini savaş uçaklarıyla bombalayan Suriye rejimi, 3'ü çocuk 5 sivili katletti.
Suriye rejimi ve muhalif güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te, savaşın faturasını en çok sivil halk ödüyor.
Bir hayalet kente dönen Halep'in Mesakin Henano, El-Inxarat ve El-Şear mahalleleri ile kentin doğusundaki Babîs, Hirêtan, Mearet El-Ertîq, Kefer Hemra köyleri, Şêx Necar kasabası etrafındaki köyler, güneyde Um Cirîn, El-Widêhî, Binan El-Hisköyleribir kez daha Suriye ordusuna ait savaş uçaklarınca varil bombalarıyla bombalandı. Bombalamada 3'ü çocuk 5 sivil yaşamını yitirdi.
Suriye rejimine bağlı güçlerle muhalif güçlere bağlı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar da El-Isment meydanı, El-Teberî okulu, El-Zehraa derneğiile merkez cezaevi etrafında şiddetlenerek devam ediyor. Çatışmalarda birçok Suriye askerinin yaşamını yitirdiği ve büyük miktarda cephanenin de muhalif güçlerin eline geçtiği öğrenildi.
Öte yandan İslamî Cephe (El-Cebhet El-Îslamiye) Halep'in batısında yer alan Nubilê kasabasında rejim güçlerine bağlı bir Şebbiha çetesinin yakaladığını açıkladı.

No comments