Breaking News

YPG’den Kobanê direnişine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – YPG güçlerinin Kobanê direniş devam ederken, dün gece kentin 3 cephesinde çetelere eylem düzenleyen YPG güçleri, 28 çete üyesini öldürdü. Şiddetli çatışmalarda çetelere ait 4 araç ve bir motosiklet de YPG savaşçılarınca imha edildi.
DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 51. gününde devam ettiğini YPG Basın Merkezi, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak YPG/YPJ güçlerinin ÖSO bileşeni Burkan El Fırat savaşçıları ve peşmerge güçleriyle birlikte yürüttükleri aktif direniş sayesinde çetelerin saldırı güçlerinin kırıldığını bildirdi.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada çetelerin takviye güç ve silahlarla saldırılarını yenilemeye çalıştığına dikkat çekildi. Açıklamada dün gece Kobanê’nin her üç cephesinde yaşanan çatışmalara ve YPG eylemlerine ilişkin de şu bilgiler verildi:
Doğu cephesi:
“Doğu cephesinde bulunan Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadi meydanı çevresinde dün gün ve gece boyunca çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete öldürülmüştür.”
“Güçlerimiz, Kobanê'nin 20 km kadar doğusunda bulunan Baxdik ve Karamox köyleri arasında bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Eylem çerçevesinde 1 araç imha edilmiştir. Müdahale amacıyla alana gelen 1 araç ve 1 motorsiklet de güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Bu eylemlerde tespit edilebilen 11 çete öldürülmüştür.”
Güney cephesi:
“Güney cephesinde de çete gruplarıyla güçlermiiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çetelere ait 1 araç imha edilmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca Halep yolu üzerinde de 1 aracı imha etmiştir. Bu eylemde de 2 çete öldürülmüştür.”
Batı cephesi:
“Batı cephesinde de güçlerimiz ile çete grupları arasında sabah saatlerine dek çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin tespit edebildiği 6 çete öldürülmüştür.”
(aç)

No comments