Breaking News

3 çete öldürüldü, 3’ü esir alındı


KOBANÊ – YPG/YPJ güçleri Kobanê’nin güneydoğusu ve batısında düzenlediği eylemlerse 3 DAIŞ çetesini öldürürken, 3’ünün de esir alındığı ve çok sayıda cephaneyi ele geçirdiği öğrenildi.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, YPG/YPJ güçlerinin dün gece Kobanê’nin güneydoğusu ve batısında düzenlediği eylemlerse 3 DAIŞ çetesini öldürürken, 3’ünün de esir alındığı ve çok sayıda cephanenin ele geçirildiği belirtti.
Muhabirler, dün gece Kobanê’nin güneydoğusunda YPG’lilerin çetelere yönelik Osturat yolu üzerinde bulunan Dicle kontrol noktasına eylem düzenlediklerini, çetelere ait bir motosikletin hedef alındığı ve bir çete üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.
Aynı bölgede Çelebi köyü çevresindeki çete noktalarına eylem düzenleyen YPG güçleri çok sayıda askeri malzemeyi ele geçirdi. Akbaş yolu üzerinde de bir eylem düzenleyen YPG güçleri, burada 2 çete üyesi öldürüldü.
Kobanê’nin batısında çetelere karşı etkili bir eylem düzenleyen YPG güçleri, Xereb Eto köyünde çetelere ağır darbe vurdu. Çatışmaların şimdiye kadar da yer yer devam ettiği öğrenilirken, 3 çete üyesinin esir alındığı bilgisine ulaşıldı. Yine çetelere ait çok sayıda cephane ele geçirildi.
 (ekip/ss)

No comments