Breaking News

Til Berak’ta DAIŞ’ın basın merkezi ele geçirildi


QAMIŞLO – YPG Basın Merkezi, Til Hemis ve Til Berak arasında kalan bölgede dün 11 köyün daha çetelerden kurtararak özgürleştirildiğini bildirdi. Devam eden operasyonda  Til Berak’a bağlı Til Hemedî köyünde DAIŞ çetelerine ait bir basın merkezi de YPG savaşçılarınca ele geçirildi.
YPG Basın Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, DAIŞ çetelerinin Cizîrê Kantonu üzerindeki tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla Til Hemis ve çevresinde başlattıkları operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Til Hemis ve Til Berak arasında kalan bölgede dün 11 köyün daha çetelerden kurtarılarak özgürleştirildiğini duyuran YPG, bu alanlarda yaşanan çatışmalarda 2 çete üyesinin ölü olarak ele geçirildiğini kaydetti.
Açıklamada Til Berak’ta çetelere ait nokta ve üslerde yapılan arama tarama faaliyetlerinde çetelere ait çok sayıda silah ve malzemenin de ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:
“Güçlerimiz bu alanda 8 çete cenazesiyle birlikte, 2 adet 14,5 mm’lik doçka, 5 kutu mermisiyle birlikte 1 adet 12,5 mm’lik doçka, 6 adet pick-up, 1 adet kamyonet, 12 adet kaleşnikof, 3 adet BKC, 2 adet B7 roketatar silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 5 intihar eylemcisi raxtı, 5 adet telsiz cihaz, 1 adet bilgisayar ele geçirmiştir.
Güçlerimiz Til Berak’a bağlı Til Hemedî köyünde DAIŞ çetelerine ait bir basın merkezini de ele geçirmiştir. Basın merkezinde 12 adet bilgisayar, 2 jeneratör ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.”
(aç)
ANHA

No comments