Breaking News

‘Til Hemis ve Til Berakt’a gerçek İslam yaşanacak’


STALÎN OSO
AMÛDÊ – Cizİrê Kantonu Din Konseyi başkanı Şeyh Mihemed El-Qadirî, Til Hemis ve Til Berak’ın özgürleşmesi kutsal bir değer olduğunu ve bölgede Demokratik Özerklik yönetimi ile gerçek İslam’ın yaşatılacağını söyledi.
Din Konseyi başkanı Şeyh Mihemed El-Qadirî Til Hemis ve Til Berak bölgelerinin DAIŞ çetelerinden temizlenmesi ve çalışmalarının bu bölge için nasıl yürütüleceği hakkında ANHA’ya konuştu.
Til Hemis ve Til Berak kasabalarının YPG’nin başarısı olduğunu değerlendiren Şeyh Mihemed El-Qadirî, bu kasabalardaki başarılara ilişkin kutsal özgürlük değerleri olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Allah’ın kelamında buyurulmuştur ki, kurtuluş güçleri karşısında işgalci güçler ve inançsızlık bu kutsal topraklarda kalmayacaktır. Bugün YPG/YPJ güçlerimiz bu sözün gereğini yerine getirerek, DAIŞ çetelerine karşı büyük başarılar sergiliyor. Bugün bölge halkları kutsal kitapların buyurduğu inancı yaşayabilmektedir.”
Demokratik Özerklik Yönetimi içerisinde her inancın kendi temsilini bulabildiğini dile getiren El-Qadirî, o yüzdende çetelerin insanlık savunma güçleri olan Kürt, Arap, Asuri ve Süryaniler karşısında duramadığını ve her geçen gün hezimete uğradıklarını belirterek şunları belirtti: ”Til Hemis ve Til Berak İslam inancının öz değerleri ile yaşayacak. Bu bölgelerdeki halkın tamamı Müslümandır ve Özerk yönetimimizde bu bölgeye sahip çıkarak bölge halkının kültürel İslam’ın öz değerleri ile yaşayacaktır.”
“İnançların savunması Din Konseyi’nin sorumluluğudur” diyen El-Qadirî, Konsey olarak inançlara saygı ve değer atfetme temelinde hareket edeceklerini ve işgalci sistemlerin kutsal değerler karşısındaki oyunlarına boşa çıkaracaklarını ifade etti.
(ss)
ANHA

No comments