Breaking News

‘Til Hemîs zaferiyle şehitlerimizin ruhu şad oldu’


RANYA MIHEMED
QAMIŞLO – Geçen yıl Til Hemis Hamlesinde şehit düşen YPG’li savaşçıların yakınları, 21  Şubat’ta başlatılan operasyonlardan sonra özgürleşen Til Hemis çocuklarının şehit düştüğü yerlere giderek onları andı.
Til Hemis’te şehit düşen YPG savaşçısı Eziz Eli’nin eşi Wesile Eziz, eşinin Til Hemis ve Til Berek’in özgürleşmesi ile beraber mezarında huzura kavuştuğunu belirterek, “Arkadaşları onlar şehit düştüğünde anılarına bağlılık ve mücadelelerini sürdürme sözü vermiştiler. Savaşçılar şu anda verdikleri sözü tuttu. Eşimle şehit düşen bütün arkadaşları şu anda mezarlarında huzur içinde uyuyor” dedi.
Til Hemis özgürleştirildikten sonra, mezarlığa koşan Wesile Eziz, “Ona ve arkadaşlarına, Til Hemis özgürleşti. Arkadaşların sana verdikleri sözü tuttu. Artık rahat uyuyabilirsin dedim” diye konuştu.
YPG savaşçısı şehit Rubar Lewend’in babası Kamiran Lewend de Til Hemis’in özgürleşmesinin bütün Kürtlere bir armağan olduğunu söyleyerek, “Til Hemis ve Til Berek özgüleştiği için çok mutluyuz. Çocuklarımız bu kentlerin kurtulması için yaşamlarını yitirmişti. Şehitlerimizin de bu gün çok keyifli odluna inanıyorum” diye belirtti.
Cenazesin halen nerde olduğu belirlenemeyen YPG savaşçısı şehit Enes’in annesi Siham Silêman da duygularını ifade ederek, Til Hemis’in özgürleştiğini duyduğunda çok sevindim. Çocuklarımızı savaşa gönderdiğimizde bir gün şehit düşeceklerini biliyorduk. Oğlumun şahadetinden dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu.
Şehit yakınları ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı da selamlayarak “Bu günlere onun sayesinde geldik” dediler.
(lg)
ANHA

No comments