Breaking News

PYD: Kobani zaferi insanlığın teröre karşı zaferidir

HABER MERKEZİ – PYD Parti Meclisi 1 kasın Dünya Kobani Günün’nü tüm insanlığa kutlayarak bugünün teröre karşı barış projesinin, karanlığa karşı aydınlığın zaferi olduğunu belirtti.
PYD Parti Meclisi, 1 Kasım Dünya Kobani Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.
Tarihi Kobani direnişine ve uluslararası toplumun bu direnişi sahiplenmesine işaret edilen PYUD açıklamasında Ortadoğu genelinde ve özelde Suriye’de ciddi gelişme ve değişimler yaşandığı kaydedilerek “bu süreçte Rojava özgür ortak yaşam ve kader birliğinin örneği haline gelmiştir” denildi.
Açıklamada Tarihi Kobani direnişinde YPG/YPJ savaşçılarının tarihi kahramanlık direnişiyle DAIŞ çetelerine karşı efsaneler yarattığına vurgu yapılarak “Kobani’de sadece bir kentin değil, insanlık düşmanlarına karşı tüm insanlığın ve insanlık değerlerinin savunulduğunu herkes gördü” denildi.
Açıkamanın devamında Kobani zaferinin sadece askeri bir başarı olarak değerlendirilemeyeceği belirtilerek şöyle denildi:
“Gerçekte en büyük zafer, teröre karşı barış projesinin, gericiliğe karşı, intikamcılığa, ikdarcılığa ve işgalciliğe karşı devrimci anlayışın zaferiydi. Bu nedenle dünya insanlığı Kobani’yi sahiplendi. 1 Kasım Dünya Kobani Günü işte bu direnişi sahiplenme günü oldu. Bu tarihte ender rastlanır bir dayanışma ve destektir.
PYD Parti Meclisi olarak bu tarihi günü dört parçadaki kürt halkına, tüm Rojava, Suriye v3e dünya halklarına kutluyoruz. Bu gün haklı davamızın çözümüne ilişkin çok geniş bir yol açmıştır. Suriye halklarının despot Baas rejimine karşı geliştirdiği halkı değişim talepleri halen devam etmektedir. Halkın bu mücadelesi Ortadoğu ve Suriye’de demokratik değişimi sağlayacaktır. Kobani topraklarına kanlarını, canlarını feda eden şehitlerimize verdiğmiz bağlılık ve mücadelelerini başarıya ukaştırma sözümüzü yineliyoruz.
(uş)
ANHA

No comments