Breaking News

YPj Şengal’den KDP’li Awni’nin açıklamasına sert tepki

HABER MERKEZİ – Yekineyên Parastina Jinen Şengalê (YPJ-Şengal) Komutanlığı, KDP Yetkilisi Ali Awni’nin Kürt Özgürlük Hareketi’ni hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.
Yazılı açıklama yapan YPJ-Şengal, “3 Ağustos 2014 bizler açısından çok acılı ve ders dolu bir zaman dönümü oldu. Bizi savunacağını söyleyen güçlerin bizleri vahşi DAIŞ çetelerinin ellerinde bırakıp kaçmaları sonucu binlerce insanımız öldürüldü ve binlercesi esir düştü. Hala Musul’da, Rakka da kurulan köle pazarlarında Êzîdî kadınları Orta Çağ’a taş çıkaran insanlık dışı sistem dahilinde satılmaktadır. Böylesi bir trajedinin baş aktörlerinden olan Bölgesel Hükümet yönetimini elinde bulunduran KDP güçleri yaptıkları yanlışların üstünü örtmek ve kendilerini haklı göstermek için özrü kabahatlerinden büyük açıklamalar yapmaktadır” dedi.
‘KDP güçleri, Ezidi kadınların acılarının sebebidir’
Açıklamada, 3 Ağustos günü Êzîdîlerin yardımına PKK ve YPG’nin dışında kimsenin gelmediğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:
“Şengal mahşer yeriydi ve bu mahşerin zebanilerine karşı yalnızca PKK savaştı ve katliamdan arta kalan Êzîdîlerin yaşam güvencesi oldu. Evet, bu katliamda en büyük acıyı kuşkusuz ki Êzîdî kadınları yaşadı. Evlatlarımız gözlerimizin önünde katledildi, 9 yaşında kız çocuklarımız onlarca kez satıldı, tecavüze uğradı, darp edildik, ve hala binlercemiz satılmaya, tecavüze uğramaya devam ediyor. Böylesi bir acının tek sorumlusu egemen erkek zihniyetinin kadını yok sayan, iradesini hiçleştiren iktidar anlayışıdır. En az DAİŞ kadar, Daiş’in alana girmesini sağlayan KDP güçleri de Êzîdî kadınlarının acılarının tek sebebidir.
Böylesi bir vebalin altına girmiş olan KDP güçleri hiç utanmadan her gün basında birbirinden utanç verici açıklamalar yapmaktan çekinmemektedir. En son KDP yetkililerinden Ali Awni Rudaw’da katılmış olduğu Duali programında ‘Kadınların DAIŞ’e esir düşmesiyle PKK’ye katılması aynıdır. PKK de Êzîdî kadınlarını canlı bomba yapıp patlatmaktadır’ gibi bir değerlendirme yapmış ve Êzîdî kadınlarının savunma gücü olan YPJ- Şengal’e hakaretler etmiştir.
Bizler kendi öz gücüne dayanarak oluşturulan Êzîdî kadınlarının savunma örgütü olarak bu değerlendirmeleri şiddetle kınıyoruz. Ali Awni aslında bu açıklamalarla kendi zihniyetinin DAIŞ’ten çok farklı olmadığını göstermiştir.”
‘Bu açıklamaları yapanlar bizlerin pazarlarda satılmasına neden olmuştur’
Êzîdî kadınların YPJ- Şengal örgütlülüğüyle kendi savunmasını yapabilen, özgürlüğü için mücadele eden bir düzeye geldiğine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:
“Bizler artık savunmanın erkeğe bırakılmayacak kadar değerli ve hassas bir konu olduğunu anladık. Bugün bu tür açıklamaları yapan erkekler bizlerin pazarlarda satılmasına neden olmuştur. Şimdi de özgürlük mücadelesi vermek ile satılmanın aynı şey olduğunu dillendiren zihniyet DAIŞ’ten başka bir şey olamaz. Bu tür ifadeler bile aslında bu zihniyetin güçlenen, bilinçlenen ve özgürleşen kadından ne kadar korktuklarını göstermektedir. Evet, böylesi zihniyetler için Êzîdî kadınlarının örgütlenmesi, güçlenmesi ve özgürleşmesi büyük bir tehdittir çünkü artık hiçbir güç bizler üzerinden hesap yapamayacaktır. Êzîdî  kadınları bu örgütlülüğüyle 73 fermanın intikamını almaya başlamıştır ve almaya devam edecektir. Êzîdî kadınları üzerinde değerlendirme yapmak Ali Awni’nin haddi değildir. Ali Awni derhal tüm Êzîdî kadınlarından özür dilemeli ve DAIŞ’e karşı vermiş olduğumuz mücadeleye saygı göstermelidir.
‘Gençleri saflarımıza katılmaya çağırıyoruz’
Bir kez daha görüldü ki, bizler için özsavunma  olmazsa olmaz kabilindedir. Bu vesileyle başta tüm Êzîdî  halkımızın yiğit kızları ve oğulları olmak tüm kürdistanlı gençleri YPJ Şengal ve YBŞ saflarına katılmaya Şengal’i özgürleştirme hamlesine güç katmaya çağırıyoruz.”
(uş)

No comments