Breaking News

Irak ordusu ve Peşmerge, Amerli’ye girdi

Irak ordusu peşmerge ve Şii milislerinden desteğiyle iki aydır IŞİD kuşatması altında olan ve Kerkük ile Bağdat arasında bulunan Amerli kasabasına girdiğini duyurdu.
Amerli Valisi ve askeri yetkililer yaptıkları açıklamada kasabanın doğusundaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin yenildiğini, kuzeyde çatışmaların sürdüğünü söyledi.  En az 15 IŞİD üyesinin yakalandığı de gelen bilgiler arasında.
Irak ordusu, Şii milisler ve Peşmerge IŞİD’in kasabaya yaptığı kuşatmayı kırmak için önceki gün  saldırı başlatmıştı. Kuşatmanın kırılmasından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) savaş uçakları ve insansız hava araçları kasaba yakınlarındaki IŞİD mevzilerini vurdu.
ABD ayrıca kasabaya havadan insani yardım yapmış, operasyona Britanya, Fransa ve Avustralya uçakları da katılmıştı. ABD Amerli’nin yanı sıra  Musul Barajı çevresindeki IŞİD mevzilerini de vurmayı sürdürdü.
Saldırıda IŞİD’e ait zırhlı araçlar ve silahların hedef alındığı açıklandı. IŞİD saldırılarına rağmen peşmerge barajın kontrolünü elinde tutmayı sürdürüyor.
Kuşatmanın kırılmasından önce Amerika Birleşik Devletleri kasaba yakınlarındaki IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlemişti.

No comments