Breaking News

Asurî komutandan silah yardımı çağrısı


CÎHAD ROJ
TIL TEMIR – Til Temir’e bağlı Xabur bölgesinde yaşayan Asuri halkına karşı DAIŞ çetelerinin gerçekleştirdikleri insanlık dışı katliamı değerlendiren Xabur Savunma Meclisi komutanlarından Berwar Xoşaba, ortak bir askeri güç kurmadıkları için çetelerin kolaylıkla köylerine girdiğini belirterek, askeri güç oluşturmak için silah yardımı çağrısında bulundu.
ANHA’ya değerlendirmelerde bulunan Xabur Askeri Meclisi komutanlarından Berwar Xoşaba DAIŞ çetelerinin Til Temir’ın Xabur bölgesinde yaşayan çoğunluğu Asurî halkından oluşan yurttaşları buradan sürmeye çalıştığını söyleyerek, bu şekilde bölgeyi boşaltmak istediklerini ifade etti. Binlerce yıldır bu topraklarda diğer halklarla kardeşçe bir arada yaşadıklarını söyleyen Xoşaba, çetelerinden bu kardeşlik ve birliği bozmak için devreye girdiğini sözlerine ekledi.
Halkı savunmak için YPG, YPJ, Süryani Askeri Meclisi, , Asayîş ve Sotore ile beraber hareket ettiklerini aktaran Xoşaba bütün bölgeyi savunacaklarını ve inisiyatifin kendilerinde olduğunu söyledi.
Daha önce ortak bir savunma gücü kurmadıkları için saldırıların hedefi haline geldiklerini söyleyen komutan Xoşaba, Til Hemis ve Til Berak’ın oluşturulan savunma gücü sayesinde özgüleştirildiğini bununda kendilerine ders olduğunu ifade etti.
YPG ve YPJ güçleri ile ortak bir savunma gücü oluşturarak bölgelerini çetelerden temizleyeceklerini dile getiren Xoşaba, işkal edilen yerlerden sürülen yurttaşların ondan sonra yerlerine dönebileceklerini söyledi.
Savunma gücüne katılmaları için Asuri gençlerine çağrıda bulunan Xoşaba, herkesin bu savunma savaşında yer alarak maddi ve manevi katkıda bulunması gerektiğini ifade etti. Uluslar arası güçlerden de oluşturmak istedikleri askeri savunma gücüne silah yardımı yapmasını isteyen Xoşaba “Koalisyon güçleri DAIŞ’e yönelik hava saldırılarını artırmalıdır. Yerdeki güçlerimiz DAIŞ ile savaşmaya yeter. DAIŞ çetelerine karşı mücadele ettiklerini iddia eden uluslar arası güçler şayet bu konuda samimi iseler, bize silah, cephane ve lojistik konusunda yardım etsinler. Bu yardımları yaparlarsa çeteleri her yerde yeneriz” diye konuştu.
(lg)


No comments