Breaking News

İçlerinde bir emirinde bulunduğu 15 çete öldürüldü

KOBANÊ – Kobanê’nin batı ve doğusunda YPG/YPJ güçleri DAIŞ çetelerine yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemler sonucunda iölerinde bir emirinde olduğu 15 çete öldürülürken, bir araçta imha edildi.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, Kobanê özgürleşme hamlesinin devam ettiğini dün gece YPG/YPJ güçlerinin çetelere dönük bir dizi operasyon düzenlediğini bildirdi.
Muhabirler, dün gece Kobanê’nin batı ve doğusunda YPG’lilerin eylemlerinin Kobanê batı ve doğusunda dün geceden sabah saatlerine kadar devam ettiğini söyledi. Savaşçıların eylemleri sonucunda içlerinde bir emir olmak üzere 15 çetesi öldürülürken bir araçta imha edildiğini belirti.
Kobanê’nin 40 kilometre uzağında ve batı yakasına düşen Fırat suyu üzerindeki Ceb El- Ferec köyüne dönük çetelerin ağır silahlarla saldırdığını, YPG/YPJ güçlerinin karşılık vermesi ile şiddetli çatışmaların yaşandığını içlerinde bir emir olmak üzere 5 çete üyesinin öldürüldüğünü, 2’sinin de yaralandığını aktardı.
Kobanê’nin doğusunda ise YPG güçlerinin Îdaniyê ve Gül Tepe köy çevresinde çetelere dönük YPG’lilerin eylem gerçekleştirdiği, bu eylemler sonucunda 5 çete üyesinin öldürüldüğü, 2’sinin de yaralandığı belertildi. Aynı bölgede Akbaş yolu üzerinde çetelere ait içlerinde 5 çetenin bulunduğu bir çetelerle birlikte aracın imha edildiği kaydedildi.
YPG/YPJ güçlerinin Kobanê’nin batısında bulunan Dugrurman köyü ve çevresini mayınlardan temizlemeye baladığı bildirildi.
(ekyîp/ss)

1 comment:

  1. Sizi tebrik ediyorum . Kürt halkına büyük bir hizmet veriyorsunuz böyle yazılarınızla büyük bir onur kaynağını oluşturuyorsunuz. @FermandarZagroz boylesıne işini en iyi yapanlar arasında nadirlerdensin. Lütfen devam et. Herbiji Ypg Ypj Hpg u Peşmerge.

    ReplyDelete