Breaking News

YPG’de Che Guevara bereli Arap asıllı bir Agit !


Mehmet Nuri EKİNCİ
TİLTEMİR – Halkların öz savunma ve özgürlüklerini korumanın YPG’nin büyütülmesinden geçtiğini düşünen söyleyen Arap gençleri YPG saflarında yerlerini almaya devam ediyor. Arap gençlerinden oluşan YPG taburunda yer alanlardan biriside Agit. “namus ve onurumuzu korumak için YPG saflarında yer aldım” diyor. Şehit Warşin askeri eğitim çalışmalarında yerini alan Arap asıllı YPG savaşçılarından birisi olan Agit; “Rojava ve Suriye’de çete saldırılarına karşı mücadele eden ve halkların kardeşliğini esas alan tek güç YPG’dir.”
Rojava halkları çete saldırılarına karşı YPG saflarında öz savunmasını giderek geliştiriyor. Şerabi Tilverd yöresinden YPG saflarına katılan Agit, “sesimizi herkese ulaştırın, özgürlüğümüz için tüm Rojava halkları YPG saflarında yer almalı” çağrısını yaparak, “çetelere karşı toprağımızı, onur ve namusumuzu korumak için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız” şeklinde kararlılığını ortaya koyuyor.
10 nüfuslu bir aileden gelen Agid adlı YPG savaşçısının aile çevresinden 4 kişi YPG ve Asaiş içinde yer alıyor. Rojava ve demokratik bir Suriye’nin geleceğini halkların kardeşliği temelinde YPG mücadelesinde gördüğü için YPG saflarına katıldığını anlatan Agit, geleceğe dair, Rojava üzerindeki çete saldırıları tamamen bitirdikten sonra siyasi istikrar ve halkaların güvende olduğu bir ülke beklentisi içinde olduğunu söylüyor.
Tilhemis ve Tilberak daki YPG’nin zaferinin kendilerine büyük bir moral ve güç verdiğini ifade eden Agit, Til Temir üzerine saldırı gerçekleştiren çetelerinde en kısa sürede yenileceğine inandığını belirterek tüm gençleri birlikte mücadele etmeye çağırdı.
Agit ve Che Guevara özgürlük sembollerim!
Esmer teni ve kafasındaki Che Guevara beresine benzer kepi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Arap asıllı Şarabi aşireti, Tilverd köyünden. Rojava da çete saldırılarına karşı YPG’nin mücadelesinden etkilenerek YPG saflarına katılmış. Şehit Warşin askeri eğitim akademisine dahil olduktan sonrada ismini Agit koymuş. Henüz 22 yaşında. 10 nufuslu bir aileden geliyor ve aile çevresinden 4 kişi YPG ve Asiş güçleri içinde öz savunma içinde yerini alıyor. Ticaret lisesini okudu, ama Rojava ve Suriye de devam eden çete saldırılardan dolayı okulu bırakarak öz savunma içinde yer almaya karar vermiş.
Arap gençlerinin eğitim gördüğü Şehit Warşin askeri eğitim ziyaretinde Agit ile karşılaşıyoruz. Henüz eğitimlerini bitirmemelerine rağmen nizami duruşu ve kafasında Che Guevara beresine benzer beresi ile dikkatimi çekiyor.
Neden isminin Agit, kafasına Che Guevara beresine benzer bere neden giydiği soruyorum. Kürtlerle uzun yıllardır aynı topraklar üzerinde yaşadıklarını, halkların kardeşliği temelinde YPG’nin çetelere karşı geliştirdiğini mücadeleden etkilendiğini anlatan Agit, şehit Warşin Askeri eğitiminde aldıkları eğitimden sonra Efsaneleşen PKK gerilla komutanı Agit’in duruşundan çok etkilediğini bundan dolayı da YPG saflarına dahil olduktan sonra ismini Agit koyduğunu anlattı. Aynı şekilde Che Guevara’nın da dünyada faşizme karşı savaşan efsanevi bir gerilla komutanı ve bir özgürlük sembolü olarak gördüğü için onun kepine benzer bir kepi kafasında taşıdığını ifade etti.
YPG sayesinde ayaktayız!
YPG’nin Rojava da verdiği mücadelenin halkların kardeşliğine dayalı olduğu için her halk ve kesimden insanın içinde yer aldığını ve enternasyonalist bir güç haline geldiğini, Arap halkı olarak özgür geleceğimizi YPG saflarında gördüğümüz için YPG katıldığını vurguladı. Agit, “Şimdi YPG saflarında her halk ve her inançtan insanlar bu DAIŞ zulmüne karşı, toprağı ve onuru için özgürlükleri için savaşıyor. Bu bize büyük bir moral ve güç veriyor” diyor.
Agit, YPG’nin çetelere karşı verdiği direniş mücadelesine ilişkin duygularını şu şekilde ifade etti; “Rojava ve Suriye’de çete saldırılarına karşı mücadele eden ve halkların kardeşliğini esas alan tek güç YPG’dir. Daha önce OSO ve diğer örgütler geldiklerinde bize, ‘YPG sizin canınızı alacak namusunuza el atacak, sizi bu topraklardan kovacak’ diyordu. Gerçeğin böyle olmadığını YPG çetelere karşı verdiği mücadelede gördük. YPG sadece Kürtler için değil, Rojava daki tüm halklar için, hatta ezilen tüm insanlık için savaşıyor. Biz bu güveni aldıktan sonra ailece, aşiret olarak YPG’Ye katılım sağladık. Şimdi şunu rahatlıkla diyebiliriz ki, YPG Rojava halklarından oluşan ve onları koruyan tek güçtür.
Suriye deki güçlerin tümü yıkılmasına rağmen YPG’nin halkların kardeşliğine dayalı geliştirdiği mücadele sayesinde ayakta kalabildik. Topraklarımız üzerinde DAIŞ çetelerinin eli ile düşmanlar saldırı gerçekleştirmiş olsa da, Koban’ê de YPG, YPJ öncülüğünde zafer kazandık. Til Hemis ve Tilabya yı çetelerden temizledik. Sıra Til Temir’de çeteleri en kısa zamanda şehrimizden söküp atmakla kalmayacağız. Tüm şehitlerimizin da intikamını alacağız.”
Halkların Geleceğini gördüğümüz için YPG’ye katıldık
Agit Arap gençlerinden oluşan Şehit Warşin askeri akademisinde askeri eğitimini görüyor. Yeni olmalarına rağmen çeteler Tiltemir ve köylerine yaptığı saldırılardan sonra cephede yerini alıyor. Gündüz eğitimini alıyor, geceleri ile cephede diğer YPG güçleri ile birlikte mevzide yerini alıyor.
DAIŞ çetelerinin hiçbir ahlaki ve insani değeri olmadığını söyleyen Arap asıllı YPG savaşçısı Agit, tüm Rojava halklarının YPG saflarında savaşarak ancak özgürlüğüne kavuşabileceğini ifade ediyor. Amacının tüm Arap gençlerini YPG saflarında toparlayarak özgür geleceklerini birlikte kurmak istiyor. Bunun içinde başta Arap gençleri olmak üzere tüm Rojava halklarına çağrıda bulunuyor. “Kendi topraklarımızı, onur ve namusumuzu korumak için gelin YPG saflarına katılın ve birlikte bu zalim düşmanı topraklarımız üzerinden çıkaralım.”
(ss)
ANHA


No comments