Breaking News

YPG’li Cûdî’yi binler uğurladı

QAMIŞLO –  Hol bölgesindeki çatışmalarda yaşamını yitiren YPG’li Ebdilkerîm Ebûbekir (Cudî Qamişlo), binlerin katıldığı törenle Delîl Sarûxan Şehitliğ’nde son yolculuğuna uğurlandı.
Qamişlo’da binlerce yurttaş, Hol bölgesindeki çatışmalarda yaşamını yitiren YPG’li Ebdilkerîm Ebûbekir’in (Cudî Qamişlo) cenazesini uğurlamak için Enteriyê mahalesindeki Mala Gel önünde toplandı.
Ellerinde şehit Cûdî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit posterleri ile YPG/YPJ bayraklarıyla katıldıkları cenaze törenine Şehit Aileleri Kurumu, Şehit Cudî’nin ailesi, kanton Şehitler Konseyi Başkanı Rêzan Gulo, Savunma Konseyi Başkanı Ebilkerîm Sarûxan, Malye Konseyi Başkanı Remziye Mihemed, Toplumsal İşler Konseyi Başkanı Dijwar Ehmed, Sağlık Konseyi Başkan yardımcısı Silêman Ehmed, TEV-DEM, Yekitiya Star, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu.
Cenazeyi buradan alarak omuzlayan kitle, “şehid namirin” ve YPG ve QSD lehine sloganlar atarak Delil Saroxan Şehitliğine doğru yürümeye başladı. Yüzlerce yurttaşın eşliğinde mezarlığa ulaşan özgürlük savaşçısının cenazesi anneler tarafından karşılandı.
Burada YPG/YPJ güçleri tarafından yapılan merasim sonrası  Şehit Aileleri Kurumu’ndan Rêzan Gulo, TEV-DEM adına, Suriye Demokrasi ve Barış Partisi adına Telal Mihemed ve YPJ komutanı Evîndar Amed konuşmalarda bulundu.
Konuşmalarda  Cudi’nin ailesine başsağlığı dilekleri iletilirken Cudi’nin direniş çizgisine sahip çıkmak için mücadelesine sahip çıkma gerekliliği vurgulandı.
Konuşmaların ardından özgürlük savaşçısı Cudi’nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.
Cudi’nin cenazesi sloganlar ve zılgıtlar arasında toprağa verildi.
(aç/uş)
ANHA

No comments