Breaking News

QSD Sözcüsü: Güçlerimiz Xatûniyê’yi tümden özgürleştirdi

HESEKÊ – Demokratk Suriye Güçleri (QSD) resmi sözcüsü Telal Ali Silo, güçlerinin Xatûniyê ve Bihera kasabalarını tümden control altına alarak özgürleştirdiğini ve çatışmalarda 45 çete üyesinini öldürüldüğünü bldirdi.
Demokratk Suriye Güçleri (QSD) Telal Ali Silo, Hesekê’nin güneyindeki Xatûniyê kasabası ve gölünün özgürleştrilmesine ilşkin basın açıklaması yaptı.
Silo açıklamada Xatûniyê kasabası ve gölünü tümden DAIŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirdiğini duyurdu. Silo, Bihera ve Xatûniyê’nin özgürleştrilmesine dönük dün geceden beri yaşanan çatışmalarda  45 çete üyesinin öldürüldüğünü, çetelerin 25 adet bombalı aracının da imha edildğini belirtti.
Silo açıklamasında uluslararası koalisyon güçlerinin de DAIŞ mevzilerini uçaklarla bombalayarak Demokratik Suriye Güçlerine (QSD) destek sunduğunu ifade etti.
Operasyon sonucunda Elektirk Santrali ile Xatûniyê kasabası arasındaki alanda yer aslan 50’nn üzerindeki köyün de DAIŞ çetelerinin işgalinden kurtarıldığını ve 160 kilometre karelik bir alanine çetelerden temizlendiğini kaydeden Demokratk Suriye Güçleri (QSD) Telal Ali Silo, Hesekê’nin güneyindek bölgenin çetelerden tamamen temizleninceye kadar operasyonlarının süreceğini bldirdi.
 (ekip/aç)
ANHA

No comments