Breaking News

4 ayrı bölgede çatışma, 20 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ - Cezaa, Serêkaniyê, Kobanê ve Şengal-Rebîa hattında süren çatışmalarda 20 çete öldürüldü. Çetelere ait 2 araç ile 2 motosiklet de imha edildi. Çatışmalarda 1 YPG savaşçısı da yaşamını yitirdi.
YPG basın merkezi,  Cezaa, Serêkaniyê, Kobanê ve Şengal-Rebîa hattında süren çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Son 24 saat içinde yaşana çatışmalarda 20 çetenin öldürüldüğünü belirten YPG, çetelere ait 2 araç ile 2 motosikletin de imha edildiğini duyurdu. Çatışmalarda 1 YPG savaşçısı da yaşamını yitirdi.
YPG Basın Merkezi'nin açıklamasında Cezaa'da çetelerin bir saldırısının kırıldığını, çetelere ait bomba yüklü bir aracın da fark edilerek çete grubunun içinde patlatıldığını bildirdi.
Kobanê, Serêkaniyê ve Cezaa'da yer yer çatışmaların sürdüğü belirtilen YPG Basın Merkezi açıklamasında, YPG güçlerinin bugün sabah saat 06.30'da Rebîa kasabası ile Şengal yolu arasında DAIŞ çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini, eylemde 1 aracın tümüyle imha edildiğini belirtti.
 YPG'nin çatışmalara ilişkin son açıklaması şöyle:
                           Basına ve Kamuoyuna!
1-      Şengal kuşatmasını tamamlamak, güçlerimiz tarafından korunan insani koridoru kapatmak ve Rojava halkımızın kazanımlarını yok etmek amacıyla DAIŞ çeteleri tarafından 19 Ağustos günü Cezaa ve çevresinde başlatılan saldırılar devam etmektedir. Irak'ın çeşitli noktalarından, Suriye'nin Hol, Dera Zor ve en son da Rakka mıntıkalarından getirilen takviye güç ve ağır silah desteğiyle Cezaa merkez ve çevresinde yürütülen saldırılara karşı güçlerimiz 12. gününde de direnişe devam etmekte, çetelere darbe vurmaktadır.
28-29Ağustos gecesi Cezaa-Arcê hattı üzerinde güçlerimizin düzenlediği operasyonda 1 köy ve 5 mezra özgürleştirilmiş, 30'un üzerinde çete öldürülmüş, çok sayıda silah ve cephane güçlerimizin eline geçmişti.
Takviye amacıyla alana gelmek isteyen çetelere ait 1'i doçkalı olmak üzere 4 araç imha edilmiş, çetelere ait ölü ve yaralılar bu alanda kalmıştı. Dün öğlen saatlerinde imha edilen araçlarına ulaşmak amacıyla alana motosikletle alana gelmeye çalışan çeteler güçlerimiz tarafından vurulmuş; burada 2 çete üyesi öldürülmüş, 2 motosiklet de imha edilmiştir.
Bu alanda aldığı ağır darbeler ardından DAIŞ çeteleri, 30 Ağustos günü saat 02.30 sularında YPG güçlerimizin denetiminde bulunan Cezaa merkeze yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıya zamanında müdahale eden güçlerimiz, aracı, çetelerin içinde patlatarak imha etmiştir. Savaşçılarımız, 3 koldan ağır silah desteğinde saldıran çetelere de sert bir şekilde müdahale etmiştir. Yakın mesafede ferdi silah ve el bombalarıyla 3 saat boyunca yaşanan yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çeteler püskürtülmüştür.
Patlamada ve sabah saat 06.00'ya kadar süren çatışmalarda güçlerimizin tespit edebildiği 18 çete öldürülmüştür. Çetelere ait 2 cenaze güçlerimizin denetimindedir.
Bu çatışmalarda 1 savaşçımız kahramanca çatışarak şahadete ulaşmıştır.
2-      DAIŞ çetelerinin birkaç ayrı noktadan Kobanê bölgesine yönelik düzenlediği saldırı girişimleri güçlerimiz tarafından etkisiz kılınmıştır.
Bu kapsamda 30 Ağustos günü saat 04.00'da Kobanê'nin batısında yer alan Ziyaret ve Zormixar köyleri arasında saldırı hazırlığında bulunan çete konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 1 araç imha edilirken, ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
Aynı gece çetelerin Kobanê'nin batısında yer alan Girê Zaxros'a yönelik saldırısını da püskürten güçlerimiz, ölü ve yaralı sayısını tespit edememiştir.
Çeteler aynı gece Kobanê'nin doğusunda yer alan Huriyê köyündeki sivil halka yönelik obüs ve havan topları ve ağır silahlarla bir bombardıman düzenlemiştir. Saldırıda kısmi maddi hasar meydana gelmiştir.
3-      29Ağustos gecesi Serêkaniyê'ye bağlı Dehman ve Ravya köyleri arasında DAIŞ çeteleri 3 koldan saldırı düzenlemiştir. Çetelerin saldırılarına sert karşılık verilmiş, bu alanda 1 saat boyunca çatışma yaşanmıştır. Ayrıca takviye amacıyla alana gelmek isteyen çete üyelerine yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemdeki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.
4-      Güçlerimiz 30 Ağustos günü (bugün) sabah saat 06.30'da Rabîa kasabası ile Şengal yolu arasında DAIŞ çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 1 araç tümüyle imha edilirken, ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.
                          YPG Basın Merkezi
30                          Ağustos 2014

No comments