Breaking News

Cidalê köyünde 15 Êzidi katledildi


IŞID çetelerinin Şengal dağlarının güney yamacında bulunan Cidalê köyünde katliam yaptığı ortaya çıktı. Köyde çoğu yaşları 60 üzerinde 15 Êzidi vahşi bir şekilde katledildi. 
Şengal'in eteklerinde bulunan bazı köylerde mahsur kalan ve yurtlarını terk etmek istemeyen yaşlı kadın ve erkekler, “eğer ölüm olacaksa da bu kutsal mekanlarda ve köyümüzde olsun” diyerek IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı direndi.
Kendilerini gerilla denetimindeki alanlara ulaştıramayan Cidalê köylüleri 24 ağustos günü çetelerin saldırısına uğradı. 80 araçlık konvoy ile köy halkına saldıran çeteler, çocuğu 60 yaş üzerinde 15 Êzidiyi katletti.
Söz konusu 15 kişi Êzidilerce kutsal sayılan Şêx Mend Türbesi’ne götürülerek mekanla birlikte imha edildikleri açığa çıktı.
Köyde yaşanan katliama ilişkin çekilen görüntüler yaşanan vahşetin boyutlarını gözler önüne seriyor.
Şimdiye kadar insanların kafasını kesen IŞİD çeteleri, bu köyde farklı bir uygulamaya gitti. Yaşlı insanların kafalarına patlayıcı bağlanarak hunharca katlediliyor.
Bir süre önce ABD tarafından yapılan "kuşatmayı kırdık, insani yardıma ihtiyaç yok" şeklindeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığı, bu katliamla bir kez daha açığa çıktı.

No comments