Breaking News

"Türk Askeri benden esrar istedi"

AFRİN -Rojava sınır güvenlik güçleri tarafından yaklaşık iki ay önce Afrin’in Şera nahiyesine bağlı Mersava köyünden Kilis köylerine geçmek isteyen Nêçirvan Hesen adındaki genç, iki kilo esrarla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 1996 doğumlu Hesen’e 6 ay hapis ve para cezası verildi. Hesen’in mahkemedeki anlatımları tüyler ürpertici bir gerçeği gözler önüne serdi.
Altı çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan ve geçim sıkıntısı nedeniyle 13 yaşından itibaren Kilis köylerine sigara ve çay götüren, bu geçişlerde birçok kez pusuya düşen Hesen, bir süre önce sınırdaki Xelseki Karakolu askerleri tarafından yakalandı. Nêçirvan Hesen sonradan olanları şöyle anlattı:

Bizi yakalayan beş askerdi. Dördü biraz uzakta durdu, Urfa'lı Abdulmecit adındaki asker benimle konuşmaya geldi. Arapça konuşuyordu. "Bize iki kilo esrar getireceksin, getirmezsen seni yakalayıp mahkemeye teslim ederiz" dedi. Bıraktılar geldim.  Ama onlar için esrar almadım.”
Bu konuşmadan sonra birkaç kez daha sınırı geçen Hesen, dördüncü geçişte yakalandı ve bu kez, “seni gördüğümüz yerde vururuz” diye ölümle tehdit edildiğini söyledi.
Ya bu işi bırakıp ailemin aç kalmasını kabul edecektim yada bu tekliflerini kabul edecektim. Ayrıca işin içine bir de ölüm tehdidi girmişti. Yani can korkusu da başlamıştı. Bu iş dışında yapacak bir işim de yoktu” diyen Hesen, esrarla birlikte sınırda Rojava sınır güvenliği tarafından yakalandı.
Hesen yakalanmakla yeni bir şans yakaladığını belirterek Rojavalı Kürt gençlerine şu çağrıyı yaptı: “Bizi ülkemizden, topraklarımızdan uzaklaştırmak, mücadelede etmekten kaçırtmak için her şey yapıyorlar. Bunları yaparken zayıflıkları iyi tespit edip öyle yaklaşıyorlar. Gençlere çağrım sakın paraya, pula kanıp bu oyunlara gelmeyin.”
SEYİT EVRAN

No comments