Breaking News

Amerikan uçakları IŞİD'i vurmaya başladı

ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak'a havadan müdahaleye onay vermesi ardından Pentagon tarafından yapılan açıklamada, bombardımanın bugün başladığı bildirildi.

Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Amerikan askeri uçakları İslam Devleti topçularına karşı hava saldırısı başlatıyor. Topçular, Amerikan personeli yakınındaki Erbil'i (Hewler) savunan Kürt güçlerine karşı kullanıldı" dedi.
ABD Başkanı Barack Obama, Perşembe günü yaptığı açıklamada Irak'ın herhangi bir yerinde, başta Hewler'deki Amerikan konsolosluğu ve Bağdat'taki büyükelçilik olmak üzere Amerikan tesislerinin tehdit edilmesi halinde tedbir alacaklarını söylemişti.
Obama, "Olası bir soykırım eylemini engellemek için sorumlu ve ihtiyatlı bir şekilde davrababiliriz" derken Irak Şam İslam Devleti IŞİD çeteleleri tarafından tehdit edilen halklara, havadan yiyecek yardımı yapılması için da karar aldıklarını söylemişti. Obama, eğer IŞİD Hewler'e ilerlerse hava saldırısı gerçekleştirecekleri konusunda uyarmıştı.

No comments