Breaking News

Çetelerin Maxmur'daki saldırıları püskürtüldü

HPG güçleri, Irak Şam İslam Devleti  (IŞİD) çetelerinin Maxmur bölgesindeki saldırı dalgasını kırdı. Geri püskürtülen çeteler en az 20 kayıp verdi.
ANF'nin çatışma bölgesindeki kaynakları HPG gerillaları ve milis güçlerinin, stratejik bir öneme sahip olan Maxmur bölgesinde IŞİD çetelerinin saldırılarını kırdı.  Bir çok noktadan geri püskürtülen çeteler, en az 20 kayıp verdi.
Alınan bilgilere göre çeteler, çeteler  Kerkük ve Musul'a açılan Qerekox Dağı'na yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı ancak, bu dağda HPG ve Maxmur kampı sakinlerinden oluşan milis güçleri konumlanmış durumda. Çetelerin saldırıları özellikle burada püskürtüldü. Maxmur direnişini sürdüren HPG'lilerin elinde çetelere ait çok sayıda cenaze var.
Qerekox (Karakoh) Dağı, Maxmur mülteci kampının arka tarafından bulunuyor.  Kamp, Hewler'in 40 km güneyinde bulunan Maxmur kasabasına 10 km'den daha az bir uzaklıkta yer alıyor.  HPG, milisler ve peşmerge güçleri tüm bölgenin savunması için pratikte ortak bir savuma hattı oluşturmuş durumda.
HPG gerillaları ve Maxmurlu milisler, IŞİD tehdidi karşısında 6 Ağustos günü kamp sakinlerini güvenli bir şekilde tahliye etmişti. Gerillaların Maxmur bölgesine ulaşmasından bu yana çetelerin ilerleyişi durdurulmuş bulunuyor. Çeteler, sert bir direnişin gösterildiği bu cephede ilerleme kaydedemiyor.
Irak Şam İslam Devleti çeteleri Ağustos ayı başından bu yana başta Şengal olmak üzere Güney Kürdistan'a yönelik benzeri görülmemiş bir saldırı kampanyası yürütüyor.
Zuma petrol bölgesi, Ezidi Kürtlerin kalesi Şengal, Hristiyanların Irak'taki en büyük kenti olan Musul bölgesindeki Karakuş ve Musul barajı çetelerin eline geçti. YPG güçleri Batı Kürdistan ile sınırı olan Irak kenti Rabia'yı hızlı bir şekilde 3-4 Ağustos günleri denetime alırken, Şengal'de YPG, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri yoğun katliamlar işleyen çetelere karşı şiddetli bir savaş yürütüyor.

No comments