Breaking News

Gerillalar Kerkük yolunda

HPG ve YJA-STAR gerillaları, Güney Kürdistan’ın savunması için Kerkük’e doğru yola çıktı.
Medya Savunma Alanlarından yola çıkan bir taburluk HPG ve YJA-STAR gerillası, Kerkük’e doğru gidiyor. Onlarca araçlık konvoy ile yola çıkan gerillalar, Güney Kürdistan’ın Ranya, Sengeser, Çarkurna gibi kent ve ilçelerden geçti. Gerillaların geçtiği güzergahlarda konvoy sayısı giderek arttı. Güney Kürdistan halkı, gerillayı görkemli karşıladı. Kent merkezlerinde toplanan halk, slogan ve zafer işaretleri ile gerillaları selamladı ve gerillaların yanında olduğunu dile getirdi. Güney Kürdistan halkı ile gerillaların bütünleşmesi adeta bir tarihi dönemeci temsil ediyordu.
Ajansımıza konuşan gerillalar, DAİŞ saldırılarına karşı Kürt halkını ve Kürdistan topraklarını savunmak için Güney Kürdistan kentlerine gittiklerini söylediler. Gerillalar, Kürt halkına yönelik saldırı nerede olursa olsun HPG’nin ulusal bir güç olarak orada olacağını da vurguladı.
HALKIMIZ VE KADINLARIMIZ İÇİN SAVAŞACAĞIZ
Kadın gerilla komutanı Tamara Warjin, şöyle konuştu: Güney Kürdistan toprağının işgal edilmesini kabullenemediğimiz için ve bu konuda kendimizi sorumlu gördüğümüz için Kerkük’e gidiyoruz. Çeteleri topraklarımızdan süpürmek için tarihi sorumluluğumuzu yerine getirip toprağımızı savunmaya gidiyoruz. Aynı zamanda bu tehlikenin Ortadoğu’yu bütün değerleri ve toplumsal hakikati katliam ile karşı karşıya. Bu hakikatin gelecek kuşaklara aktarılması ve korunması için sorumlu görüyoruz. Bunun için savaşmaya gidiyoruz. Bu konuda yaşadığımız yoğunlaşma ve halkımızın içinde bulunduğu durum bizi bu konuda somut görevleri yerine getirmeye itiyor. Bunun için Kerkük sahasına iniyoruz.
Genel halkımızı olduğu kadar kadınlarımızı savunmak için de gidiyoruz. Çünkü çeteler ilk önce kadına saldırarak Ortadoğu’yu yeniden ortaçağ karanlığına itmeye çalışıyorlar. Çete saldırılarını aynı zamanda kadın özgürlüğüne yönelik de görüyoruz. Kadın kurtuluş ideolojisini ekseninde mücadele etmeyi kendimize tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu konuda da hiç ödün vermeyeceğimizi, kanımızın son damlasına kadar kadın özgürlüğü ve halkların özgürlüğü için muazzam savaşacağımızı söyleyebiliriz.
HPG ULUSAL BİR GÜÇ OLARAK KÜRT HALKINA YÖNELİK SALDIRILARA CEVAP VERECEK
Mervan Gezgör: Cilo dağından indim halkımızı savunmak için Kerkük’e gidiyorum. Her gerilla arkadaşın hayalinde olduğu gibi ben de bir an önce Kürdistan’ın ulusal bütünlüğünü görmek ve özgür Kürdistan’ı görmek istiyorum, bunun için gidiyorum. Tüm hedef ve duygumuz önder Apo’nun ideolojisi temelinde demokratik bir Kürdistan inşa etmek ve halkımızı dört parçada korumak. Rojava’da gelişen devrimden sonra bugün sıra Güney Kürdistan’a geldi. DAİŞ çetelerinin özellikle Kürt kadınlarına yönelik saldırıların intikamını alacağız. Çünkü kadın özgürleşmedikçe Kürdistan’ı özgürleştirmek mümkün değil. Özgür Kürdistan, kadın öncülüğünde özgürleşecektir. Görevimizin ağır olduğu bilinciyle hareket edeceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.
HPG Komutanlarından Ali Haydar Dersim: Biz HPG olarak ulusal bir gücüz, Kürtlere yönelik nerede saldırı olursa orada olacağız. Daha önce de HPG adına açıklama yapılmıştı. Şengal ve Mahmur’dan sonra şimdi de Kerkük’e gidiyoruz. Güney Kürdistan’a gidiyoruz. Ancak her parçada halkımız için savaşacağız. Önder Apo’nun Güney Kürdistan’da ulusal düzeyde merkezi bir komutanlık perspektifine denk olarak biz de gerilla gücümüzü Kerkük’te de konumlandırmayı amaçlıyoruz. Parça parça Kürtlere yönelen çeteleri bir bütün olarak etkisiz kılmayı hedefliyoruz. Gerillamızın iradesi, çete güçlerini kırabilecek güçtedir, bu konuda halkımızın hiçbir endişesi olmasın. HPG var oldukça halkımız yalnız kalmayacaktır. Dört parça ve yurtdışında yaşayan tüm halkımız bu mücadele ve direnişe sadece destekçi düzeyde değil aktif bir şekilde katılmayı esas almalıdır. Bugün Güney Kürdistan kentlerinden geçerken gördük ki, gerilla ile halk bu parçamızda da artık bütünleşmiştir. Bu bütünlüğü geleceğe taşıyacağız.

No comments