Breaking News

Mexmûr Kampı'nda Direniş Sürüyor

MEXMÛR -Mexmûr mülteci kampına saldıran DAIŞ çeteleri ile HPG gerillaları arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.
Mexmûr'daki kaynaklar, kampa saldıran DAIŞ çeteleri ile HPG gerillaları ve milisler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldiğini bildirdi.
Şiddetli çatışmalar ağır silahlarla devam ederken, can kayıpları konusunda net bir bilgi elde edilemedi.
Mexmûr mülteci kampı iki gün önce DAIŞ tehditlerinden dolayı boşaltılmış ve kamp sakinleri gerillaların güvenlik önlemleri altında güvenli bir bölgeye nakledilmişti.
Sabah saatlerinde de kamp güvenliğini sağlayan gerillalar ile çeteler arasında kampın yukarısında bulunan tepelerde çatışmalar çıkmıştı. Çatışmalarda ağır silahlar kullanılmıştı.
Mexmûr Mülteci Kampı, Hewlêr'in savunulması açısından stratejik öneme sahip. Mexmûr ilçesi Hewlêr'e 70 km uzaklıkta bulunuyor.
Bölgede HPG, kamptan milisler ve YNK-Goran peşmergeleri ortak bir savunma hattı oluşturdu.
Kamp ve çevresi gerillalar tarafından, Mexmûr ilçesinin aşağı tarafları da peşmergeler tarafından çetelere karşı korunuyor.
DAIŞ çeteleri Ağustos ayının başından beri başta Şengal olmak üzere Güney Kürdistan'a saldırıyor. Saldırılar sonucunda petrol bölgesi Zumar, Ezidi Kürtlerinin Kalesi Şengal, Irak'ın en büyük Hristiyan şehri Karakuş ve Musul Barajı çetelerin eline geçti.
Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) de,  'direniş ve ulusal dayanışma' için Mexmûr bölgesini koruyan HPG gerillaları ve peşmergelere destek çağrısında bulundu.

No comments