Breaking News

Şengal çevresinde çatışmalar devam ediyor

IŞİD çetelerinin Şengal ve Mahmur’a saldırılarına karşı HPG ve YPG savaşçılarının direnişi devam ediyor. Şengal’de mahsur kalan Şengallilerin bir bölümü oluşturulan koridor aracılığıyla güvenli bir şekilde Rojava’ya aktarılıyor. Bu arada IŞİD saldırılarından kaçmaya çalışan Şengallilerin araçları kaza yaptı. Kazada 2’si çocuk, 5 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi de yaralandı. Yaralıları YPG tedavi altına aldı.
IŞİD çetelerinin Şengal ve Mahmur’a saldırılarına karşı HPG, YPG ve peşmergelerin direnişi devame diyor. Şengal’de mahsur kalanların bir bölümü daha YPG tarafından oluşturulan koridor aracılığıyla Rojava’ya ulaştırılırken, IŞİD saldırılarından kaçan Şengallilerin araçları kaza yaptı.
Kazada 2’si çocuk, 5 kişi yaşamını yitirirken, 2’si yaşlı kadın 20 kişi de yaralandı. Yaralıları YPG tedavi altına aldı.
Öte yandan bugün sabah saatlerinden itibaren helikopter ile Şengal Dağı’nda kalan halka insani yardım helikopterlerine asılarak kaçmaya çalışan 1’i kadın iki kişi düşerek yaşamını yitirdi. Yaşamanı yitirenlerin Tel Afer’den göç edenlerden olduğu belirtiliyor.
Şengal dolaylarındaki çatışmalar da devam ediyor. HPG, YJA Star, YNK ve KDP peşmergelerinin ortak cephede savaştıdığı IŞİD çeteleri bölgede geri püskürtüldü. IŞİD gerilla ve peşmergenin bulunduğu alana top atışlarında bulunuyor.

No comments