Breaking News

Şengal dağı ve çevresindeki tüm köyler kontrol altında

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin istilasına ve katliamlarına maruz kalan Şengal bölgesinde sert bir direniş yürüten Şengal Bölgesi Ortak Savunma Komutanlığı, Şengal dağı ve eteklerindeki tüm köylerin kontrol altına alındığını açıkladı. Komutanlık, Şengal'i tamamen çetelerden temizleme sözü verdi.
IŞİD çetelerinin saldırıları ardından bölgeye ulaşan YPG ve HPG güçleri ile alanda kurulan Şengal Direniş Birlikleri'nin ortaklığında süren direniş, "Şengal Bölgesi Ortak Savunma Komutanlığı" adı altında devam ediyor. 
Komutanlık bugün yaptığı açıklamada, Şengal bölgesinin 3 Ağustos'ta işgal edildiğini ve yüzbinlerce insanın göçe maruz kaldığını hatırlatarak, "Halkımız insanlık dışı saldırılar karşısında dağlar sığındı" dedi.
Açıklamada, bu nedenle Şengal dağlarına gelerek halkın savunmasının alındığı belirtilerek, HPG, YPG ve Şengal Direniş Birlikleri'nin ortak bir komutanlık kurduğu kaydedildi. Komutanlık, "Başından itibaren Şengal dağlarında halkımızı koruduk. Şimdi Şengal dağları ile yamaçları ve eteklerindeki tüm köyler Şengal Bölgesi Ortak Savunma Güçleri'nin denetiminde bulunuyor. Biz bu bölgeyi koruyoruz. Şengal Dağları'ndaki tüm halkımız şu an güvenlikteler" dedi.
Komutanlık, mücadelenin süreceğinin altını çizerek, "Ezidi halkımıza söz veriyoruz, Ezdixan'ı çetelerden temizleyinceye ve Şengal bölgesini güvenlik bir şekilde Ezidi Kürtlerimizin eline teslim edinceye kadar mücadele ve direnişimiz sürecek" diye ekledi. 

No comments