Breaking News

Şengal trajedisi: Derik'teki mülteciler yardım bekliyor

İnsanlık dışı bir örgütlenme olan İslam Devleti (ID) tarafından 3 Ağustos 2014'te Şengal'in işgal edilmesi ardından, bölgeden kaçan yüzbinlerce insan acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Şengal dağlarına sığınanlardan binlercesi, YPG ve HPG gerillalarının açtığı koridorlardan Batı Kürdistan'a geçirildi. Derik'te kurulan Newroz Kampı'nda toplanan binlerce mülteci yardım bekliyor.  Cızire Kantonu yetkilileri, uluslararası topluma çağrıda bulunarak insani sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.
Cızire Kantonu Başbakanı Ekrem Hiso, "Halk ve hükümet olarak göçmenler için elimizden geleni yapmaktayız. Onları DAIŞ çetelerinin saldırılarından korumak için YPG, çatışarak Şengal'e ulaştı. Güvenli bir koridor oluşturdu. Bu koridordan on binlerce insan Rojava'ya ulaştırıldı. Ancak sınırlı imkanlarla Şengalli kardeşlerimize gerektiği kadar yardımcı olamıyoruz. Bu yüzden göçmenlere uluslararası yardım sağlaması ve Newroz Kampı'na gelip durumu yerinde görmesi için Birleşmiş Milletleri acilen göreve çağırdık. Ama bir hafta geçmesine rağmen henüz BM bu acil yardım çağrımıza cevap vermedi" dedi. 

No comments