Breaking News

YPG savaşçısı İnan için mevlit verildi

IŞİD çetelerine karşı savaşça 3 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mehmet Şah İnan (Rubar Amed) için Midyat’ta kurulan taziye evinde mevlit verildi.
Midyat’ın Gölcük Mahallesinde kurulan taziye evinde verilen mevlide, ailesi yanısıra, Barış Anneleri, Meya-Der il ve ilçe yöneticileri, DBP temsilcileri, DBP’li belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan mevlitte Meya-Der İl Başkanı Gülbahar Güneş bir konuşma yaptı Güneş, "Başta Şengal'de yaşamını yitirenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Halkını korumak için bu gençler savaşıyor mücadeleleri önünde eğiliyorum" diye konuştu.

DBP İlçe Eş Başkanı Feyzi Alkan ise İnan’ın Şengal’de yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, “Rubar Amed seyit bir insandı Ezidi kardeşlerini korumak için Şengal'e gidip şehit düştü. Mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. DBP il eş başkanı Hasibe Mengirkaur ise yaşamını yitirenlerin mücadelesini yükselteceklerini söyledi.

Konuşmalar ardından mevlit verildi.

No comments