Breaking News

110 Êzîdî genci daha direniş birliklerine katıldı

DÊRÎK –Rojava'ya göç eden 110 Şengalli genç, Şengal'i DAIŞ çetelerinden kurtarmak için 'Şengal Direniş Birlikleri' saflarına katıldı.
3 Ağustos'ta PDK güçlerinin alandan çekilmesiyle savunmasız kalan Şengal halkına dönük DAIŞ çetelerinin saldırıları arttı. Katliam tehlikesine karşı Şengal dağlarının zirvelerine sığınan halk, YPG güçlerinin Rebîa'dan Şengal'e ulaşması ve güvenlik koridoru oluşturması ardından Rojava'ya geçti.
Rojava'ya geldikten sonra DAIŞ'e karşı savaşmak üzere örgütlenen gençler hızla silahlanarak Şengal'e dönmek üzere Şengal direniş birliklerine katılmaya başladı. Dün Qamişlo'da 30, Derik'te ise 80 Êzîdî genci daha Şengal Direniş Birlikleri'ne katıldı.
Şengallî Êzîdî genci Besam bölgeyi savunmak için silah aldığını ve Şengal direnişine katıldığını belirtti. Besam kanının son damlasına kadar çetelere karşı savaşacağının altını çizerek, hiçbir zaman özgürlük direnişçilerinin yolunu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin peşini bırakmayacağını vurguladı.

No comments