Breaking News

25 genç daha YPG’ye katıldı

SERÊKANIYÊ –Cizîrê kantonuna bağlı Serêkaniyê'de 25 genç, temel eğitimlerini tamamlayarak Yekîneyên Parastina Gel (Halk Savunma Birlikleri-YPG) saflarına katıldı.
YPG bünyesinde faaliyet yürüten Şehîd Dilovan Akademisi'nde, 45 günlük temel eğitim devresini başarıyla tamamlayan 25 genç, düzenlenen söz verme töreninin ardından silahlarını alarak YPG güçlerine katıldı.
45 gün boyunca askeri, siyasi ve ideolojik eğitim gören gençler, devreyi başarıyla tamamladı. Eğitim devresinin sona ermesi dolayısıyla bir askeri tören düzenlendi. Törende devrim ve özgürlük şehitleri anısına saygı duruşu ardından YPG komutanlarından Mazlum Dêrik, akademiden yeni mezun olan savaşçı adaylarına bir konuşma yaptı. YPG saflarına artan katılımların önemine dikkat çeken Mazlum Dêrik, "topraklarımızı ve halkımızı her türlü saldırıya karşı savunmak, Kürdistan'ın her parçasında yaşayan tüm halklarımızın kazanımlarını korumak herkesten daha çok gençlerin görevidir" dedi.  
“Tolhildana Şehîdên Rawiyê” (rawiyê şehitleri intikam devresi) adıyla gerçekleşen Eğitim devresinin yönetiminden Devrim Kato, tüm gençlerin ve YPG savaşçılarının 15 Ağustos atılımının ürünü olan Rojava devrimine layık olmaları gerektiğini, eğitimin de buna hizmet ettiğini kaydetti.
Konuşmalar ardından devreden yeni mezun olan 25 genç, devrim şehitlerinin yolunda yürüyeceklerini belirterek bağlılık yemini ettiler. daha sonra 25 gence diplomaları ve silahları verilerek YPG saflarında yerlerini almak üzere görev yapacağı askeri birlikler belirlendi.
YPG bünyesinde kurulan Şehîd Mizgîn Kültür-Sanat Grubu bir tiyatro gösterisi, Şehîd Welat müzik grubu da yeni YPG'lilere bir müzik dinletisi sundu.

No comments