Breaking News

"DAIŞ'e destek veren de katildir"

ANKARA – Esir aldıktan 2 yıl sonra Amerikalı gazeteci James Wright Foley'i başını keserek vahşice öldüren DAIŞ çetelerini lanetleyen Çağdaş Gazeteciler Derneği, sivilleri öldüren DAIŞ çeteleri kadar bu örgütü destekleyenlerin de katil olduğunu belirterek AKP ve kurumlarının da bu katliamlarda sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.
DAIŞ çete örgütü, 2012'de Suriye'de kaçırılan ABD’li ABD'li gazeteci James Wright Foley'i "Amerika'ya mesaj" adıyla bir video yayınlayarak infaz ettiklerini duyurdu.Olay uluslararası alanda büyük tepki gördü.
ÇGD, DAIŞ'ın katlettiği Amerikalı gazeteci Wright Foley için yazılı basın açıklaması yaptı. İnternet üzerinden yayımladığı görüntülerde Amerikalı gazeteci James Wright Foley'i hunharca öldürdüğü görülen DAIŞ çetelerinin Ortadoğu coğrafyasını katliam yuvası haline getirdiğini belirten Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu, Türkiye'nin DAIŞ çetelerine tırlar dolusu silah ve mühimmat gönderdiğini herkesin bildiğini ve AKP'nin de bu vahşi katliamlarda pay sahibi olduğunu belirtti.
'Katliamlardan AKP de sorumlu'
DAIŞ çetelerini destekleyenlerin, Êzidî, Türkmen ve Arap halkları başta olmak üzere herkesi toplu olarak öldüren, kadınlara ve küçük çocuklara tecavüz eden, pazarlarda satılığa çıkaran terör örgütü olan DAIŞ'ın işlediği her suçun ortağı ve katili olduğunu belirten ÇGD, AKP'nin ve onun tüm kurumlarının bu katliam ve suçlarda sorumluluğu bulunduğunu kaydetti.
Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası toplumların daha fazla kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade eden ÇGD, "Bu terör örgütünün neden olduğu akıl almaz katliamlara son verilmeli, gazetecilerin bu bölgede mesleklerini güvenle yapmaları sağlanmalıdır" açıklamasını yaptı.

No comments