Breaking News

26 genç daha YPG saflarına katıldı

HABER MERKEZİ –Hesekê ve Halep kentlerinden 26 genç daha, çete saldırılarına karşı özgürlük mücadelesini yükseltmek için YPG saflarına katıldı.
Rojava ve güney Kürdistan'a yönelik artan DAIŞ saldırılarına karşı kürt gençleri YPG saflarına akın ediyor. Bir aylık askeri ve siyasi eğitimlerini tamamlayan 15 genç Hesekê'de düzenlenen törenle özgürlük yemini ettikten sonra silah alarak YPG saflarına katıldı.
Dün sona eren eğitim devresi ardından düzenlenen törende devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak şehitlere ve halka bağlılık sözü verildi. Devrenin kapanış töreninde konuşan YPG komutanlarından Cemil Mazlum, "ülkesini, halkını ve toprağını savunmak için fedakar gençlerin her gün artan oranda aramıza katılmalarından mutluluk duyuyoruz. Bu katılımlarla halkımızı daha güçlü savunacağımızdan başımız bugün daha dikti ve bununla gurur duyuyoruz" diyerek devreden mezun olan gençleri kutladı.
Cemil Mazlum, gençlere güven duyduklarını ve ülke savunmasında kendilerinden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtirken, özellikle Hesekê kentinin savunmasının tüm rojava için çok önemli olduğunu ve bu katılımların Hesekê'ye saldıran DAIŞ çetelerinin yanısıra halkın iradesini kırmak isteyen herkese en anlamlı cevap olduğunu ifade etti.
Öte yandan kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın seferberlik çağrısına cevaben Halep'in Şêx Meqsûd Mahallesi'nde de başlatılan savunma ve nitelikli silah eğitimi devresinden mezun olan Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi 11 genç özgürlük değerlerine ve halka bağlılık sözü vererek YPG saflarına katıldı.
 (bb/dm/jh/aç)

No comments