Breaking News

Şengal'den acil ilaç ve tuz çağrısı- LEZGÎN

ŞENGAL– Şengal'de dağlara sığınan on binlerce insan bölgede bir çok hasta ve yaralı olduğunu, bu yüzden ilaç ve tuza çok acil ihtiyaç duyulduğunu belirterek ilaç ve tuz için acil yardım çağrısında buludu.
Şengal dağlarına sığınan on binlerce Şengalli, HPG gerillaları, YPG savaşçıları ve Şengal Direniş Birlikleri'nin yardımıyla bir yandan güvenlik tedbirleri almaya çalışırken diğer yandan da yaşamlarını sürdürme savaşı veriyor. Ancak yapılan tüm yardımlara rağmen mahsur kalan halk tam bir yokluk içinde büyük zorluklarla boğuşmaya devam ediyor.
Köylerini terk edip dağlara sığınan on binlerce insan saatlerce, günlerce yürümek zorunda kalmış, yollarda bir çoğu çetelerin saldırısına uğramıştı. Bu yüzden bir çoğunun sağlık sorunu başgösterdi. Bir çok yaralı Şengalli zor ve sağlıksız koşullarda tedavi edilmeye çalışılıyor, ancak alanda çok ciddi ilaç sıkıntısı yaşanıyor. İlaç ve su yokluğundan şimdiye kadar onlarca çocuk ve yaşlı yaşamlarını yitirdi. En son 65 yaşındaki bir kadın aşırı sıcaklar ve açlıktan yaşamını yitirdi.
İlaç ve tuza ihtiyaç duyduklarını belirten Şengal halkı, ulusal ve uluslararası kuruluşlara acil yardım çağrısında bulundu.
BOTAN GULAN

No comments