Breaking News

Şengal'e Rojava'dan yardım ulaştı

ŞENGAL– Rojava'nın Cizîrê kantonunda, iki yıldır süren ambargoyla ciddi sıkıntılar yaşanmasına rağmen kanton hükümeti bir yandan çetelerin saldırı tehdidi altındaki Şengal halkını güvenli yollardan Rojava'ya ulaştırıyor, diğer yandan ekmeğini suyunu da onlarla paylaşıyor. Demokratik özerklik yönetimi Şengal'de mahsur kalan halka 2 kamyonluk gıda yardımı ve tankerlerle içme suyu gönderdi.
Çete saldırılarına karşı Şengal dağlarına sığınan on binlerce Şengalli için yapılan acil yardım çağrısı ardından Rojava harekete geçti ve Şengal'e yardım gönderdi. Bir yandan YPG, hükümet ve bölgedeki kurum kuruluşlar Şengal halkını Rojava'ya taşırken, diğer yandan tüm sıkıntılara rağmen şengal halkına acil yardım gönderiyor.
Acil ihtiyaç duyulan su sıkıntısını kısmen gidermek için de gönderilen su tankerleri ve 2 kamyon gıda yardımı şengal dağlarına ulaştı. Şengal'e ulaştırılan yardımlar Şengal Dağı'ndaki Geliyê Kertê ve Tilmêra alanlarında yaşayan halka dağıtıldı. HPG gerillaları ve YPG savaşçıları da yardımların halka dağıtılmasına yadımcı oluyor.
(bg/aq/ aç)

No comments