Breaking News

Son 24 saatte 29 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ- YPG güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı eylemleri Şengal ve Rebîa'da dün de gün boyu devam etti. 24 saatte Rebîa'da 24, Şengal'in Sinûnê alanında ise 5 çete üyesi öldürüldü.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Rojava'nın Til Koçer ile sınırı olan Irak kasabası Rabia'da da 7 Ağustos Perşembe günü YPG güçleriyle DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. DAIŞ çetelerinin dört kez ağır silahlar ve tanklarla, ardında da karadan düzenlediği saldırılara YPG güçlerinin sert karşılık verdiğini bildiren Basın Merkezi, 24 saat içerisinde 24 çete üyesinin öldürüldüğünü, 1 tank ve 3 panzerin imha edildiğini, 1 A6, 2 BKC, 1 M16, 3 kalaşnikov ve çok sayıda cephaneye el konulduğunu kaydetti.
Öte yandan Irak Şam İslam Devleti (DAIŞ) çetelerinin 3 Ağustos'ta başlayan Şengal işgali ardından bölgeye giden YPG ve HPG güçlerinin çetelere karşı eylemleri de sürüyor. Sinunê köyünde 5 çete üyesi öldürüldü, bazı yerler YPG-HPG denetimine geçti.
YPG Basın Merkezi'nin açıklamasında, Perşembe günü Şengal'de YPG, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri'nin (DŞB), Şengal kentinin kuzeyindeki Sinunê köyünde DAIŞ çetelerine yönelik ortak bir eylem düzenlediği duyuruldu. Çete üyelerinin köyün bazı yerlerinden tamamen temizlendiğini belirten YPG Basın Merkezi, eylemde 5 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
Rabia bölgesindeki çatışmalar 2 Ağustos günü, IŞİD çetelerinin peşmerge güçlerine saldırı düzenlemesi ve peşmergelerin geri çekilmesi ardından yoğunlaştı. YPG güçleri Til Koçer'den Güney Kürdistan'a geçerek müdahalede bulundu ve kent merkezinin denetimini ele geçirdi. YPG güçleri 4 Ağustos'tan bu yana Rabia bölgesinde temizlik operasyonu yürütüyor. Rebîa'da ağır darbe alan DAIŞ çeteleri ise, Musul üzerinden aldıkları takviyelerle saldırılarını sürdürüyor.

No comments