Breaking News

YPG: Direniş Tüm Şiddetiyle Sürüyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın-İrtibat Merkezi, Rebîa ve Şengal'deki çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Rebîa'ya dönük tüm çete saldırılarının boşa çıkarıldığını ve DAIŞ'e ağır darbeler vurulduğunu belirten YPG, Şengal savunma birlikleriyle birlikte Rebia'nın güneyinde bulunan Dugira ve Sununê alanlarındaki çetelere karşı yürüttükleri savaşın da tüm şiddetiyle sürdüğünü duyurdu.
YPG'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"DAIŞ çetelerinin ani bir saldırıyla Rebîa kasabasını ele geçirmek için saldırıda bulunacağı bilgisi üzerine YPG güçlerimiz DAIŞ mevzilerine ve üs noktalarına dönük bir dizi eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde onlarca çete üyesi öldürüldü, DAIŞ'e ağır darbeler indirildi. Böylece Rebia'ya gerçekleştirmeyi planladıkları saldırı boşa çıkarılırken YPG güçleri tüm mevzilerini başarıyla korudu ve daha da ilerleme sağladı."
"DAIŞ çeteleri Rebîa'nın güneyinde bulunan Mehmûdiyê köyünü yeniden işgal etmek üzere bir saldırı gerçekleştirdi. Burada da YPG'nin sert direnişiyle karşılaşan çeteler agır kayıplar vererek alandan kaçmak zorunda kaldı."
"DAIŞ çetelerine karşı Rebîa'nın güneyinde yer alan Dugira ve Sununê köyleri arasındaki alanlarda ise YPG savaşçılarıyla Şengal Savunma Birlikleri'nin ortak direnişi tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bu alanlardaki çatışmalara ilişkin önümüzdeki saatlerde daha detaylı bir açıklama yapacağız."
"YPG güçlerimiz Şengal'e doğru yol alırken DAIŞ çeteleriyle çatışmalara girmiş, adeta çatışa çatışa Şengal'e ulaşmayı başarmıştır. Şengal'de de YPG güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Kürt güçleri Şengal'deki halkı da örgütleyerek tüm gençlerin savunma faaliyetleri içinde yer almalarını sağlamış ve alanı çetelerden kurtarma eylemlerine başlamıştır."
"Kürt güçleri Şengal Dağlarında mahsur kalan binden fazla sivil insanın imdadına yetişerek onları güvenli bölgelere başarıyla nakletmiştir. Halen Şengal alanında mahsur kalmış ve katliam tehlikesiyle yüz yüze Yezîdî halkımızın kurtarılmasına dönük çalışmalarımız ve eylemlerimiz sürmektedir." 

No comments