Breaking News

YPG: Şengal Şehitlerimiz Derwêş’in özgürlük sevdasını yeniden diriltti

YPG, IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu Şengal’de mahsur kalan on binlerce Êzidi Kürdünün, savaşçıları tarafından Batı Kürdistan’a getirildiğini duyurdu. Şengal’de katliamın önüne geçmek verdikleri büyük mücadelede çok sayıda savaşçılarının yaşamını yitirdiğini belirten YPG, “Şehitlerimiz fedai ruhu ile kutsal Şengal topraklarında, tarihi bir kahramanlık ile Derwêsê Evdî’nin özgürlük sevdası, yiğitliği ve direnişini yeniden diriltmiştir” dedi.
Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, IŞİD çetelerinin saldırıları ile YPG savaşçılarının saldırılara karşı gerçekleştirdikleri direniş ile ilgili açıklamada bulundu.
“Şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Şehitlerimiz Şengal halkının katliamdan geçirilmesini önlemek için fedai ruhu ile canlarını ortaya koydu” diyen YPG, YPG komutanları ve savaşçıları olarak Kürdistan halkını her koşul altında savunmayı sürdürecekleri vurgulandı.
Çetelerin Şengal ve Güney Kürdistan bölgelerini sarmasının amacının Êzidi halkını soykırıma uğratmak olduğuna dikkat çeken YPG, bu duruma müdahale etmelerinin önemine işaret etti. Çetelerin planlarının önünü kesmek için, güçlerinin duruma müdahale ederek, IŞİD teröristlerinin vahşi saldırılarına kahramanlık ile karşılık verdiğini belirten YPG, güçlerinin onbinlerce Kürt Êzidisini Batı Kürdistan’a getirdiğini kaydetti.
Savunma güçlerinin Şengal dağındaki çocuk, yaşlı ve kadınların korunması için dağa ulaştıklarını aktaran YPG, burada çeteler ile şiddetli çatışmaların yaşandığını ve birçok savaşçılarının yaşamını yitirdiğini belirtti. Şengal Dağı’na ulaşan güçlerinin Êzidi halkının savunmalarını yapabilmeleri için örgütlendirildiklerini aktaran YPG, koordineli bir çalışma başlattıklarına işaret etti.
‘KARDEŞLERİNİN KURTULUŞU İÇİN KÖPRÜ OLDULAR’
YPG, Şengal, Sinûnê ve Rabia’da DAIŞ çetelerine karşı büyük bir direniş ile karşılık verdiklerini ve saldırıların önüne geçildiğine dikkat çekti. YPG açıklamasının devamında, “Bu efsanevi direnişte 8 kahramanımız şehit düşerek, kanlarıyla Derwêsê Evdi ve Edûla torunlarının efsanesini yazdılar. Şehitlerimiz fedai ruhu ile kutsal Şengal topraklarında, tarihi bir kahramanlık ile Derwêsê Evdî’nin özgürlük sevdasını, Kürt düşmanlarına karşı yiğitlik ve direnişini yeniden dirilttiler. Şehitlerimiz Derwêş’in ülkesine olan sevdasının temsilini simgelemektedir. Kahramanlarımız, yaralı Derwêş’in ve sevdalı Edûla’nın çağrısına cevap verdiler” dedi.
YPG’nin yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Şengal’de şehit düşen savaşçılarımız her biri bir kahramanlığı temsil ediyor. Evîn, Şoreş, Slav, Dilo, Ebas, Rûbar, Qendîl, Mezlûm, Masûm ve Cûdî kutsal Şengal etrafında bedenlerini birer duvar ve kale yapmıştır. Şengal’deki kardeşlerinin kurtuluşu için kanlarını köprü yaparak geçen Şengal şehitlerimiz, Derwêşe Evdi’nin kahramanlık simgesidir.”
YPG, “halk savunma birlikleri olarak bizler, halkımıza nerede olursa olsun, onurunu, toprağını ve namusunu savunmanın bedeli ne olursa olsun feda edeceğiz.Bizler çetelerin halkımıza karşı bu saldırıların önünü alarak, halkımızın özgürlüğünü yorulmadan savunacağız” diyerek, Kürdistan şehitlerinin kahramanlık ve yiğitlikleri ile direnişe devam edeceklerinin altını çizdi. 

No comments