Breaking News

İşte Türkiye’de tedavi gören çetelerin isimleri

SILÊMAN EHMED
EFRÎN – AKP/Erdoğan’ın çete gruplarıyla ilişkileri sürüyor. Efrîn ve Ezaz bölgelerindeki çatışmalarda yaralanan çete üyeleri Türkiye’deki hastanelerde tedavi ediliyor. Yaralı olarak Türkiye’de tedavi gören çetelerin isimlerine ANHA ulaştı.
El-Şehba bölgesinde çete vahşeti sürerken Türk Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan, “Cerablus’tan Akdeniz’e kadar olan bölgeyi bu gruplardan temizleyeceğiz” sözleriyle  Kürt halkı ve Rojava kantonlarını açıktan tehdit etmesinin hemen ardından El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çeteleri aynı gün 25 Kasımda Halep’ten Efrîn, Ezaz ve Til Eran’a kadar olan bölgede kapsamlı saldırılara başladı.
Ezaz, Efrîn ve Halep bölgesini kapsayan organize çete saldırılarına karşı Ceyş el-Suwar ve QSD güçleri aktif direniş içerisinde girdi. Efrîn’e sıçrayan çatışmalarda da YPG/YPJ güçleri çetelere ağır darbeler vurdu.
AKP/Erdoğan destekli DAIŞ, El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerine Türk devleti Bab El-Selamê sınır kapısından araçlarla her türlü silah ve lojistik yardımında bulunmaya devam ediyor.
Suriye’ye silah ve cephane taşıyan araçlar Türkiye’ye de yaralı çete üyelerini taşıyor.
Türkiye’deki hastanelere kaldırılarak tedavi edilen ve ANHA kaynaklarının ulaştığı çete üyelerinin isimleri şöyle:
-Kîfo Ebû Adil, (Ezazlı)
-Reşîd Erûq, (Iraklı)
-Cumaa Mihêmid, (Hirêtanlı)
-Ebdulxefar Kakê, (Hirêtanlı)
-Ebû Xelîfe El-Dêrî, (Dêra Zorlu)
-Elî Neşeb, (Ezazlı)
-Hisên Mihemed, (Münbicli)
-Mehmûd Mihemed, (Münbicli)
-Ehmed
-Îbrahîm El-Casim, (Bab bölgesindeki Serca köyünden)
-Ramî Cumaa, (Ezazlı)
Dün de ajansımızın geçtiği haberde Ezaz, Efrîn ve Halep bölgesini kapsayan organize çete saldırılarında yaralanan çetelerin bir bölümün Ezaz’daki hastanede, yarsı ağır olan çetelerin ise Bab El-Selamê sınır kapısından Kilis’e geçirilerek oradan Türkiye’deki hastanelerde tedavi edildiklerini belirmiştik.
(ad)
ANHA

No comments