Breaking News

DAIŞ ve MİT ilişkisi bir kez daha ifşa oldu

HABER MERKEZİ – Irak’ın Heşd El-Şaabi grubu komutanlarından Cebbar Mamuri, DAIŞ çete başlarından birinin cep telefonunda DAIŞ ile Türk MİT’i arasındaki mesajlaşmalar çıktığını belirtti.
Heşd El-Şaabi grubu komutanlarından Cebbar Mamuri, DAIŞ çete başlarından birinin cep telefonu, AKP/Erdoğan devletinin örgüte desteğini ifşa ettiğini açıkladı.
Cebbar Mamuri, Selahaddin kentinde öldürülen bir DAIŞ çete başının yanı başında bulunan cep telefonunda, MİT’ten gelen bazı mesajlar yer aldığını söyledi.
Mesajlarda Türk MİT’inin DAIŞ çetelerine Türkiye ile Irak arasındaki güvenli güzergahların anlatıldığını aktaran Cebbar Mamuri, ifşa edilemeyecek başka önemli bilgilerin de yer aldığını, bu bilgileri güvenlik uzmanlarına teslim ettiklerini kaydetti.
Son dönemlerde AKP/Erdoğan devleti ile DAIŞ çeteleri arasındaki ilişkileri özellikle petrol alış verişine dair başta Rusya ve ABD olmak üzere birçok ülke tarafından belge, bilgi ve istihbarat raporları yayınlanıyor.
Son olarak Norveç Dışişleri Bakanlığı DAIŞ petrolünün nereye aktarıldığı konusunda bir araştırma raporu hazırlattı.
Norveç Dışişleri Bakanlığı’nın talebiyle hazırlanan raporda DAIŞ tarafından kaçırılan petrolün büyük bölümünün Türkiye’ye gittiği açıklanmıştı.
(my)
(Kaynak Fars Haber Ajansı (FHA))

No comments