Breaking News

Berekat: Türkiye elini Rojava’dan çeksin

AMÛDÊ – AKP/Erdoğan destekli çete gruplarının Efrîn’e saldırıları, Amûdê’de kınanarak, sınırlarını çete gruplarına açan Türk devletinin Rojava’dan elini çekmesi istendi.
AKP/Erdoğan’ın El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ gibi çete gruplarına “türkmen kardeşlerimiz” adı altında her türlü destek vererek Efrîn’e saldırtmasına tepkiler sürüyor.
Cizîr Kantonu İçişleri Konseyi, Amûdê kentinde düzenlediği basın açıklamasıyla çete gruplarının Efrîn’e yönelik saldırılarını ve çetelere destek olan AKP/Türk devletini kınadı.
İçişleri Bakanlığı binası önünde yapılan açıkamada konuşan Cizîr Kantonu İçişleri Konseyi Başkanı Ekrem Berekat, çete gruplarının saldırılarına karşı direnişini sürdüren Efrîn halkını selamladı.
Berekat, Halep’in Şêx Meqsud mahallesi ile Efrîn Kantonu’na yönelik gerçekleşen çete saldırılarının planlı olduğuna ve daha önce de aynı çete gruplarının türk devletinin desteğiyle Cizîr ve Kobanê’ye saldırılarda bulunduğuna dikkat çekerek, “Efrîn Kantonuna tüm imkânlarımızla ve gereken her türlü desteği vereceğiz” dedi.
‘Türkiye elini Rojava’dan çeksin!’
Efrîn’e yönelik bu saldırıların, Rojava üzerinde yürütülen inkar ve imha konsepti ile yakından bağlantılı olduğunu vurgulayan Cizîr Kantonu İçişleri Konseyi Başkanı Ekrem Berekat, Ehrar Şam, El-Nusra ve DAIŞ çetelerinin Efrîn Kantonu’na yaptıkları saldırıların bölgeye yönelik yeni bir planın şareti olduğunu belirtti.
Türk devletinin bu plan dahilinde sınırlarını çetelere açtığını ve çeteleri İdlib’den ezaz bölgesine taşıdığını belirten Kenan Berekat, “Türkiye artık elini Suriye ve Rojava’dan çekmeli, demokratik bir Suriye’nin inşasına destek olmalıdır” dedi.
‘Çeteler Efrîn’de de yenilecek’
Cizîr Kantonu İçişleri Konseyi Başkanı Ekrem Berekat, AKP/Eroğan destekli Ehrar Şam, El-Nusra ve DAIŞ çetelerinin Efrîn’e düzenlediği saldırıların Cizîr ve Kobanê Kantonlarına yönelik saldırıların devamıd niteliğinde olduğunu ve Rojava düşmanları tarafından örgütlendirildiğini söyleyerek “Tıpkı Cizîr ve Kobani’de olduğu gibi Efrîn’de de bu çeteler yenilecek ve ve arkasındaki güçlerin planları boşa çıkacaktır. Direniş güçleri kazanacak ve halkların demokratik bir Suriye özlemini gerçekleştirecektir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments